Barcelona je konačno uspjela. Riješila se igrača koji je bio veliki problem

Foto: EPA

SAMUEL UMTITI (29) raskinuo je ugovor s Barcelonom, objavio je španjolski velikan. Katalonski klub dugo ga se pokušavao riješiti jer mu je ugovor vrijedio još tri godine te je imao veliku plaću, a Barcelona, koja na njega nije računala, mora smanjiti izdvajanja za plaće zbog teške financijske situacije.

Iako nisu objavljeni detalji raskida ugovora, katalonski Sport smatra kako je Umtiti odlučio oprostiti Barceloni cijelu ili dio plaće koju je trebao dobiti u iduće tri sezone. Navodno se radi o 20 milijuna eura godišnje. Iako trener Xavi Hernandez na njega nije računao, Umtiti je navodno bio jedan od najplaćenijih igrača Barcelone, tvrdi katalonski medij.

Umtiti se vraća u Lyon?

Podsjetimo, Umtiti je prošlu sezonu proveo na posudbi u talijanskom Lecceu, gdje je nakon nekoliko godina odigrao odličnu sezonu. U Barcelonu je došao 2016. za 25 milijuna eura iz Lyona. Ukupno je upisao 133 nastupa za španjolskog prvaka, no nerijetko su ga mučile ozljede zbog kojih je ispao iz forme, odnosno nikako nije mogao doći u savršeno stanje.

Prema Transfermarktu, vrijednost mu je četiri milijuna eura. Nije poznato gdje će nastaviti karijeru, no spominjao se povratak u Lyon. Dođe li do tog transfera, Umtiti bi mogao činiti stoperski par s hrvatskim nogometašem Dejanom Lovrenom?

Pročitajte više