Barcelona napokon okrunila svog novog WPT šampiona



NAKON cjelodnevne borbe za poker stolom, Barcelona je napokon okrunila svog novog WPT šampiona.

Iskusni pokeraš iz Njemačke, Ali Tekintamgac, dominirao je stolom od samog početka i nije dugo trebalo da u "heads upu" sa 4,4 milijuna čipova bez teškoća porazi rekreativnog igrača i poznatog španjolskog producenta Roberta Garciju. Filmaš se odlično snašao za zelenim platnom, ovo mu je bio prvi veliki turnir, a odigrao ga je kao da mu je karta u rukama od malih nogu. Ozbiljan i opasan, svih 10 sati, koliko je trajao final table, nije se dao smesti te je izgradio impresivan imidž.

Evo kako je to izgledalo u 17 sati, kada je krenula utrka za 315.000 eura.

* TEKINTAMGAC, ALI – Njemačka – 1,522.000
* BLASCHKE, MANUEL – Austrija – 849.000
* GARCIA SANTIAGO, ROBERTO – Španjolska – 573.000
* GOMILA ROMERO, BARTOLOME – Španjolska – 530.000
* CUBEROS LOPEZ COZAR, MANUEL – Španjolska – 366.000
* IREMARK, MATS ERIK – Švedska – 352.000
* MATTSSON, PER EMIL – Švedska – 288.000
* HANSEN, MADS SMITH – Danska – 287.000
* CLEMENCON, TRISTAN QUENTIN – Francuska – 139.000

Profili igrača:


Emil Per Mattsson:
Ovaj švedski poker profesionalac ne provodi sve vrijeme ispred računala. On je, naime, strastveni vozač BMX-a! Kad ne igra poker i ne pokušava nadmašiti svoj najveći cash u jednom danu koji iznosi 22k eura, Emil gleda sudbini u oči izvodeći opasne skokove i vožnje na biciklu. Ovo je njegov prvi WPT i ponosan je na rezultat koji je ostvario.


Mats Erik Iremark:
Apsolutna legenda švedskog pokera, ovaj poker pro igra već 6 godina, a trud mu se itekako isplatio mnogo puta. S cashevima koji premašuju 250k eura i visokom pozicijom na nedavnom EPT Deauvilleu, Erik ima mnogo razloga za slavlje, a proslavu mozda upriliči na jednom od floorball terena jer je to navodno njegova najveća zanimacija.

Manuel Blaschke:
Iako ima samo 18 godina, ovaj Austrijanac poker igra već 4 godine, a tek je nedavno počeo posjećivati kasina. Kada ne igra Texas Hold'em ili Omahu, Manuel puno vremena provodi s ocem koji ga savjetuje kako unaprijediti igru. Mnogi ga smatraju novim wunderkindom pokera i kažu da na njega treba obratiti pažnju, pa stoga ne čudi da je uspio doći do FT-a.

Ali Tekintamgac:
U vremenu kad poker igraju tinejdžeri, Ali se isprofilirao kao pravi veteran. Proveo je 20 godina čekajući svoju priliku, usavršavao igru i napokon dočekao zasluženo. Iako je tek ove godine odlučio da je njegovo vrijeme došlo, Ali je već uspio postići 16. mjesto na EPT Monte Carlu, gdje je osvojio 125k eura. Ovo mu je tek drugi put u životu da igra veliki live turnir. Ali kaže da je tajna njegova uspjeha isključivo strpljenje.

Tristan Quentin Clemencon:
Francuska poker scena bila je na nogama kada je saznala da je Tristan na finalnom stolu. Opet! Star samo 20 godina i s nevjerojatnim rezultatima, Tristan je bio jedan od finalista EPT Deauvillea 2009. te mnogih lokalnih turnira. Ovaj sport frik sve slobodno vrijeme koristi na svježem zraku jer mu to pomaže u koncentraciji na igru. Redovito igra tenis, košarku, nogomet...

Manuel Cuberos Lopez Cozar:
Španjolska poker legenda, ambasador, igrač... Manuel ima zanimljiv pokeraški životopis. Iako je tek prošle godine počeo intenzivno igrati live evente, već je ušao u novac u većini turnira u Španjolskoj, a imali smo ga prilike vidjeti i na Unibet Openu u Pragu. Često je viđen za stolom s malom bilježnicom u koju zapisuje hendove i analize drugih igrača za stolom.

Bartolome Gomila Romero:
Poznatiji pod imenom Amatos, Gomila svoje grinderske dane provodi u raju. Nije teško zarađivati kada živiš u Mallorci. Možda je španjolsko sunce pomoglo, ali Gomili je ovo prvi veliki rezultat i jako je ponosan na sebe.

Roberto Garcia Santiago:
Većini poznat po svom radu iza kamere, Santiago je poznati producent komedija. Iako poker igra samo rekreativno, njegov humor, imidž i upornost doveli su ga gdje je sada. Svoj dobitak odlučio je uložiti u snimanje filma o pokeru. Do sada snimao je samo o nogometu, njegov najpoznatiji film je "El penalty mas largo del Mundo".

Mads Hansen:
Ovaj Danac svoje vrijeme provodi igrajući online i ostvarujući odlične rezultate - osvojio je Party Poker 300K Sunday Gtd, napravio deal za FT Monthly Milliona... WPT je Madsu domaći teren.

Tijek večeri na završnom stolu

Nije dugo trebalo da izgubimo prvog igrača, Manuela Cuberosa Lopeza Cozara. Chiplider u tom trenutku, Ali Tekintamgac rejzao je iz rane pozicije s parom devetki. Manuel je gurnuo all in iz small blinda s AQ i Ali je callao. FLOP: A Q 9 i Manuel se nadao Asu ili Kraljici. Turn: 6, RIVER K i Cozara napušta stol.

Gomila Romero ispao je odmah nakon Cozara. Vidjevši par šestica, našao se u all-inu protiv dvojice igrača - Matsa Erika s AK i Manuela Blachkea s JJ. Manuel je dobio veći dio pota, Mats ostatak, a Gomila 8. mjesto.

Nakon duže akcije, uslijedilo je iduće nadmetanje. Emil Per Mattsson s AsJh gura all in. Robeto Santiago drži KdKs i calla. FLOP: 7h4d5c. TURN: Js, RIVER Kc.

Šesto mjesto pripalo je Tristanu. Shortstacked na buttonu, svi su foldali dok nije došlo do njega. S blindovima 15k-30k, Tristan gura all in s još 226k. Small blind quick folda, ali Blaschke u big blindu razmišlja. Gledao je Tristana dobre tri minute prije nego što je zvao s Kd4c. Clemenconova Qd10c nisu izdržali, na stolu se pokazalo 3d9c5dAc7c.

Tek dva sata nakon, uslijedilo je sljedeće ispadanje. Mads Hansen iz cutoffa rejza 100k. Manuel iz BB gura all in s još 616k. Imao ga je pokrivenog tek za 500 čipova! Mads calla s AhJs i Manuel pokazuje Ac10h, potpuno dominiran Dancem. FLOP: 4s7cKd. TURN donosi Madsu par dečki (Jc), ali RIVER ga uništava. Qh Manuelu daje skalu, a Madsu peto mjesto.

Nakon večere bilo je potrebno 15 minuta da se izgube čak dva igrača. Prvi je stol napustio Austrijanac. Ali rejza, Manuel rerejza all in i Ali snap calla s AsAd a Manuel pokazuje Kd8s. Nikakvo čudo ga nije spasilo - Ah5s4d3sJs.

Nakon njega Mats Iremark ulazi u all in borbu protiv Alija koji ponovno ima AhAs. Matsove QsQh nisu ga spasile, TURN 5s, RIVER Ad.

S preko 4 milijuna čipova, Ali nije sumnjao da će pobijediti. Garcia je gurnuo all in s 9d8h protiv Alija koji je zvao s 5cQc. FLOP: KhAh5h. Roberto se nadao devetki ili osmici kako bi preživio, a pogotovo boji, ali ništa se nije dogodilo. TURN: Qd, RIVER 2d i Ali je osvojio 315k eura, ulaz na WSOP Main event i Tiffany narukvicu!

NAGRADE

   1. TEKINTAMGAC , ALI – 315.000€ + WPT seat in Las Vegas final + Tiffany bracelet
   2. GARCIA SANTIAGO, ROBERTO - 160.000€
   3. IREMARK , MATS ERIK - 81.000€
   4. BLASCHKE , MANUEL – 71.000€
   5. HANSEN , MADS SMITH – 61.000€
   6. CLEMENCON , TRISTAN QUENTIN – 51.000€
   7. MATTSSON , PER EMIL – 41.000€
   8. GOMILA ROMERO, BARTOLOME – 31.000€
   9. CUBEROS LOPEZ COZAR, MANUEL – 21.400€

Ako ste se zagrijali za dobru partiju pokera, predlažem da se odmah zaputite na naš portal www.igra.hr te za virtualni novac zaigrate uz prijatelje i osvojite svoje virtualno carstvo. Ako pak još uvijek ne znate igrati, www.pokernika.com organizira besplatnu školu za sve zainteresirane, prijava je potpuno besplatna!

Pročitajte više