Barcelona prvak Europe

KOŠARKAŠI Barcelone prvi su put u povijesti kluba osvojili naslov prvaka Europe. U finalnom dvoboju odigranom u Barceloni Barcelona je svladala Benetton sa 7665 (2325, 199, 1314, 2117).

Barcelona je do prvog naslova prvaka Europe stigla tek u šestom finalnom nastupu, dok je Benetton drugi put izgubio finale, a nikada nije bio pobjednik.

U dvoboju za treće mjesto Montepaschi je svladao CSKA sa 79-78 (52-51).

Pešić: Bodiroga je najzaslužniji za naslov Barcelone

Trener novih europskih prvaka, košarkaša Barcelone Svetislav Pešić kao najzaslužnijeg za osvajanje prvoga naslova prvaka Staroga kontinenta izdvojio je svog sunarodnjaka Dejana Bodirogu, koji se još jednom pokazao ključnim igračem završnog turnira Eurolige, te je drugu godinu zaredom izabran za najkorisnijeg igrača "Final Foura".

Prošle je godine, baš kao i 2000. Bodiroga predvodio grčki Panathinaikos do europskog naslova.

"Da biste bili velika momčad, u sastavu morate imati igrača poput Bodiroge. On ne samo da je veliki igrač, već uz njega i ostali igrači postaju bolji. Bodiroga razumije košarku i pravi je vođa svoje momčadi", izjavio je Pešić.

Bodiroga je u finalnom dvoboju protiv Benettona (76-65) postigao 20 koševa uz osam skokova.

"Trebalo nam je osam mjeseci da postanemo prava momčad, ali na kraju se sve poklopilo i uspjeli smo ostvariti cilj. Sretan sam i ponosan, jer znam koliko je Barcelona čekala naslov prvaka Europe. Navijači su bili fantastični i zaslužili su ovo slavlje", izjavio je Bodiroga.




 

Pročitajte više