Barcelona zgotovila transfer Čigrinskog, Real kupio talentiranog tinejdžera Joselua

NA SLUŽBENIM internetskim stranicama FC Barcelone objavljeno je da je ukrajinski obrambeni nogometaš Dmitro Čigrinski (23) potpisao petogodišnji ugovor s europskim prvacima. Stasiti je stoper došao za odštetu od 25 milijuna eura, a odštetna klauzula u njegovu ugovoru trenutačno iznosi vrtoglavih 100 milijuna eura.

Čigrinski je prvi Ukrajinac u Barçinu dresu, te drugi najskuplji obrambeni igrač ikad doveden u katalonskog diva. Više je koštao samo brazilski desni bek Daniel Alves, koji je prije godinu dana stigao na Nou Camp za 32 milijuna eura iz Seville.

Također, dosadašnji stoper Šahtara iz Donjecka treće je ovoljetno pojačanje kluba nakon Interovih Maxwella i Zlatana Ibrahimovića.

Drugi dio liječničkog pregleda Čigrinski je završio u ponedjeljak ujutro. Iza podneva predstavljen je novinarima.

Za poziciju će se boriti s Carlesom Puyolom (iskoristiv na obje pozicije bočnog braniča) i Gerardom Piqueom, ali i Rafaelom Marquezom te Gabrielom Militom jednom kad se oporave od ozljeda.

Real kupio talentiranog tinejdžera Joselua

U posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka španjolski nogometni gigant Real Madrid svoje je redove pojačao još jednim igračem, 19-godišnjim napadačem Joseom Luisom Matom.

Mato je produkt omladinske škole Celte iz Viga, te aktualni član španjolske U21 reprezentacije, a poznatiji je pod nadimkom Joselu.

Real je vijest o tranasferu objavio na svojim internet stranicama, na kojima nije navedena visina odštete.

Joselu će ove sezone ostati igrati u Celti na posudbi, a Realovoj bi se momčadi trebao priključiti sljedećeg ljeta.

Pročitajte više