BARCELONA

Barcina dvojba: Napadač od 111 ili 30 milijuna eura

Foto: EPA

ČELNICI Barcelone sastavljaju plan za sljedeću sezonu u koju bi trebali ući s malo izmijenjenim kadrom u momčadi. Katalonski velikan muku muči s napadačima. Zbog ozljede su nedavno otpali Dembele, koji će popustiti i Euro, te Luis Suarez.

Barcelona je zbog njihovih ozljeda morala pod hitno pronaći novog napadača kao privremenu zamjenu, a prema pravilima, mogla je kupovati samo u Španjolskoj. Tako je jedna od opcija za dolazak u Barcelonu bio i Ante Budimir, hrvatski napadač koji je sjajan u dresu Mallorce, no Katalonci su se ipak odlučili za 28-godišnjeg Martina Braithwaitea. On je došao iz Leganesa i vjerojatno nikad nije razmišljao o tome da će jednog dana završiti u velikoj Barceloni, no snovi su mu se nenadano ostvarili.

Braithwaite nije rješenje za budućnost. Barca traži zamjenu za Suareza

Barcelona na ljeto mora pronaći zamjenu za Suareza koji uskoro puni 33 godine. Kataloncima je potreban mladi napadač za budućnost, a tu se prema pisanju španjolskih medija otvara nekoliko opcija. Skauti Barcelone prate Serie A i Bundesligu.

Barcina dvojba: Napadač od 111 milijuna eura ili od 30

Navodno čelnici Barcelone imaju tri želje na papiru, a samo će si jednu ispuniti. To su Martinez (Inter), Werner (Leipzig) i Haland (Dortmund). Haland će vjerojatno odmah otpasti kad krenu pregovori, teško će čelnici Dortmunda pustiti svoju mladu zvijezdu koju su doveli za samo 20 milijuna eura ove zime.

Izglednije opcije za kupnju su svakako Lautaro Martinez i Timo Werner. Obojica su sjajni napadači, Martinez ima 22 godine, a Werner 23. Imaju sve kvalitete da u budućnosti budu nositelji igre Barcelone, no njezina skautska služba je na mukama. Eric Abidal će morati uskoro odlučiti i poslati pravu ponudu.

Abidal ne smije pogriješiti

Legendarni francuski nogometaš je odgovoran za transfere u Barceloni i ne smije mu se dogoditi pogreška u procjeni. Nije se proslavio kupnjom Coutinha i Dembelea koji u Barceloni nisu ništa pokazali, a jedan i drugi su plaćeni više od 100 milijuna eura. Barcelona može birati između spomenuta dva igrača, a cijena je jako različita.

Otkupna klauzula za Martineza je 111 milijuna eura, a često ga se povezivalo s Barcelonom zbog njegovog prijatelja, također Argentinca, Lionela Messija. Legenda Barcelone želi da Martinez dođe u Barcelonu. Martinez ove sezone u Interu ima 16 golova i 4 asistencije u 30 utakmica.

Werner je jeftiniji i njegova otkupna klauzula, prema pisanju njemačkog portala Sport1, samo je 30 milijuna eura. Sitnica za napadača njegovih kvaliteta. Werner ima 27 golova i 11 asistencija u 33 utakmice. Barcelona mora dobro razmisliti jer joj se ne smije dogoditi Dembele.

Pročitajte više