Bari se vraća u Serie A nakon 8 godina

U PRVOJ utakmici 39. kola druge talijanske nogometne lige (Serie B) Triestina je u gostima pobijedila Livorno 1:0, a nakon toga je najviše radosti bilo u Bariju.

Naime, Bari je time i teoretski, četiri kola prije kraja sezone, osigurao plasman u prvu ligu. Prvi put nakon sezone 2000/01 kada su bili posljednji u Seriji A. Tada su u njihovoj momčadi igrali Antonio Cassano i Simone Perrotta.

Dakako, i bez ovog poraza Livorna je bilo evidentno da će Bari na kraju sezone biti prvoplasiran na drugoligaškoj ljestvici, no ogromno veselje je priređeno u gradu na jugu Italije kada je i matematički potvrđen povratak.

U prijašnjih sedam drugoligaških sezona najbolji plasman Barija je bilo sedmo mjesto (u sezoni 2001/02), a svaki put nakon toga su bili plasirani od desetog mjesta prema niže.

Najbolji igrač sadašnje momčadi je 23-godišnji Brazilac Paulo Vitor de Souza Barreto koji je postigao 20 pogodaka u 29 utakmica i drugi je strijelac Serije B, dok je 21-godišnji Talijan Francesco Caputo dodao u ovoj sezoni devet pogodaka. 

Vrlo je vjerojatno da će Parma biti druga momčad koja će direktno izboriti ulazak u Seriju A.

Totalsport
Foto:AS Bari

Pročitajte više