Barić: Ima 20 igrača kao što je Bišćan

BIVŠI hrvatski izbornik Otto Barić je, komentirajući odličnu igru Igora Bišćana u uzvratnom susretu četvrfinala Lige prvaka u Torinu, rekao kako nema ništa protiv njega, ali i dalje smatra kako se on mora ispričati.

Barić tvrdi da je IO HNS-a Bišćanu uz šestomjesečnu zabranu igranja za reprezentaciju, uvjetovao povratak isprikom, međutim Liverpoolov veznjak to još nije učinio ni pismeno ni preko medija. Usput budi rečeno, kaznu Bišćanu izrekla je Disciplinska komisija HNS-a, a ne Izvršni odbor.

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista da li bi Igora Bišćana pozvao u reprezentaciju i prije isprike te ga u četiri oka pokušati nagovoriti da se ispriča, Barić je rekao kako je Bišćan sigurno postao zanimljiv reprezentaciji, međutim da ne može odgovoriti na to pitanje jer nije na izborničkoj poziciji.

"Sigurno bih ipak inzistirao na Igorovoj isprici, ne samo meni kao izborniku nego i igračima, jer njih je izdao čak i više nego mene." - rekao je Barić koji tvrdi kako Bišćanu nije obećao nastup protiv Bugara.

"Igore, postoje izgledi da zaigraš za reprezentaciju. Zar je to obećanje? I pozvao sam ga na pripreme za Bugarsku, a on je to povjerenje iznevjerio." - ispričao je Barić svoju stranu priče oko Bišćana, koji je iz Čateža otišao nakon što je shvatio da neće zaigrati među 11-oricom prvotimaca, od kojih je navodno večer uoči ogleda s Bugarskom, trojicu vidio u kockarnici.

"Pazite, previše svi skačemo oko Bišćana. Pa ima 20 takvih igrača. I jako mi glupo i nelogično zvuči što sam pročitao u Jutarnjem listu, da je otišao iz kampa kad je vidio da su mu trojica suigrača u kasinu. Bišćan je pobjegao u 21 sat, a kockarnica se ne otvara prije 22 sata." - kaže Barić koji tvrdi kako nijedan reprezentativac nije bio tu večer u kasinu.

No, Barić nije poimence naveo nijednog od tih 20 igrača Bišćanovog kalibra s hrvatskom putovnicom, ali nije ovo ni prvi, a nažalost ni zadnji put da Barić javno prosipa svoje "bisere".

Pročitajte više