Barić najavio momčad iz Ljubljane, upitni Tudor i Rapaić

HRVATSKI izbornik smatra kako bi najkorektnije bilo da susret protiv Njemačke započne momčad koja je pobijedila Sloveniju. No, upitan je nastup Tudora i Rapaića.

Barić je za Sportske novosti izjavio kako utakmica s Njemačkom za njega nije prijateljska a to moraju shvatiti i igrači. Barić smatra kako je to važna proba i tek prvi susret u nizu u kojem hrvatska reprezentacija mora pokazati svoju snagu.

Za svako mjesto u reprezentaciji kandidiraju dvojica reprezentativaca, konkurencija je jaka i svatko će se morati izboriti za mjesto u momčadi, pa čak i Pršo i Rapaić.

Pletikosa, Živković, R. Kovač, Šimunić, Tudor, Srna, Rosso, N. Kovač, Rapaić, šokota i Pršo, za Barića je idealna momčad. No, upitan je nastup Rapaića i Tudora.

Rapaić je prije dva tjedna na utakmici protiv Perugie zadobio ozljedu gležnja nakon grubog starta s leđa. Navodno se oporavio, no još nije potpuno spreman, pa neće biti ni u sastavu Ancone ovaj vikend, a upitno je i koliko će biti spreman za utakmicu protiv Njemačke. Umjesto Rapaića moago bi zaigrati Marko Babić.

Tudor je prije nekoliko dana u četvrfinalu talijanskog Kupa osjetio zatezanje zadnje lože s kojom je i ranije imao problema. Zasad još nije poznato hoće li Tudor igrati u nedjelju u Serie A, pišu Sportske novosti, a ako neće, tada ga Lippi neće pustiti da sudjeluje u reprezentativnoj akciji protiv Nijemaca. Ne bude li spreman Tudor, umjesto njega će vjerojatno igrati Šimić ili Tomas.

Nije poznato ni hoće li Niko Kranjčar moći igrati, o tome će najvjerojatnije odlučiti liječnici reprezentacije, ako se Niko uopće pojavi u Splitu.
Barić je rekao novinaru Sportskih novosti kako će Leko, Olić, Mornar i Klasnić sigurno dobiti jedno poluvrijeme.

Pročitajte više