Barić: Nema više isprika za lošu igru, želim pobjedu protiv Turske

UTAKMICA s Turskom igra se u srijedu na maksimirskom stadionu u Zagrebu, a u ponedjeljak bi svi igrači reprezentacije trebali biti okupljeni u bazi u Čatežu.

Od standardnih hrvatskih reprezentativaca utakmicu s Turskom propustit će ozlijeđeni Robert Kovač, te njegov brat Niko koji još nije zaliječio staru ozljedu. Niku Kranjčara izbornik nije pozvao jer kapetan Dinama još uvijek ne trenira punom snagom nakon ozljede mišića, piše Jutarnji list.

Vranješ pak nije pozvan jer ne igra u svom matičnom Stuttgartu, a Barić je na press konferenciji izjavio kako neće igrati ni Šimić ni Butina, koji također ne igraju u svojim klubovima, te kako će s njima dvojicom obaviti razgovore "u četiri oka".

Upitan o očekivanju od utakmice s Turcima, Barić je odgovorio: "Želimo pobijediti Tursku, moramo sve učiniti da u tome uspijemo. Od igrača ću tražiti još više nego protiv Njemačke u Splitu. Ne želim više čuti isprike ozljedama za lošu igru, kao što su se neki žalili nakon Njemačke. Turska ima čak i bolju igru nego "elf" i u tom smislu će nam u srijedu biti teže, ali jasno ću svim igračima dati do znanja što od njih tražim i tko to ne bude mogao ispuniti, otpast će, a slijedeći put ću zvati druge."

Barić je pohvalio stanje u napadu reprezentacije, kazao kako je obrana oslabljena ozljedom Roberta Kovača, te kako je i dalje glavni problem vezni red.

"Nije nikakva tajna da se najviše mučimo u srednjem redu. Od vezista tražim moć u oduzimanju i predaju lopte. Tko ne bude znao spojiti te dvije komponente, neće više igrati." - izjavio je Barić.

Barić je dodao kako bi početni napadački par mogli činiti Dado Pršo i Tomo Šokota, osim ako Klasnić ne zablista u utakmici Werdera i Stuttgarta. Budući da je Klasnić u toj utakmici zabio čak dva gola, za očekivati jest da će upravo on tvoriti špicu hrvatskog napada u paru s Pršom ili Šokotom.

Pročitajte više