Barić: Niko je trebao ostati u Dinamu

IAKO je Otto Barić jedan od onih koji nije vjerovao u Niku Kranjčara, te je jednom prilikom izjavio da je Nikin problem što ga "tata Zlatko, izbornik reprezentacije, vidi boljeg nego što ga vide ljudi u Dinamu”, u intervjuu za Sportske novosti rekao je kako nije trebalo doći do Nikinog odlaska u Split.

Barić je dodao kako bi on bio za Nikin ostanak u Dinamu, jer se sve moglo riješiti kroz razgovore s Nikom i kroz prave pripreme.

“On je protekle jeseni vrlo malo dao. Često mi je izgledao bezvoljno, brzo se gasio na terenu. Očito je problem bio psihičke naravi.” – izjavio je bivši hrvatski izbornik i bivši sportski direktor Dinama, dodajući kako se Niko sad u Hajduku mora dokazati, te da će se tek sad vidjeti je li “pravi”.

Barić je dodao kako je Hajduk najizgledniji kandidat za osvajanje naslova prvaka Hrvatske, dok bi se Dinamo eventualno mogao boriti za Kup.

Barić je spomenuo i kako mu je žao što u Dinamu nije napravio ono zbog čega je doveden. Tvrdi kako je razlog njegova odlaska taj što su “neki” htjeli da sjedne na Dinamovu klupu, a on to nije želio.

Naravno, niti jedan razgovor s Barićem ne može proći bez spominjanja Ćire Blaževića. Tako Barić, kojeg je Ćiro jednom nazvao "Pofarbani", tvrdi kako ima veće uspjehe. Naime, Barić je rekao kako je veći uspjeh to što je jedan klub doveo iz anonimnosti do finala Kupa UEFA, naslova prvaka Austrije, te igranja u Ligi prvaka, nego osvajanje trećeg mjesta na svijetu s reprezentacijom.

Inače, Otto Barić neće biti izbornik Egipta, jer im je preskup, a gdje će nastaviti karijeru ovaj 72-godišnjak nije želio otkriti.

Pročitajte više