Barić: Rapaić glavni playmaker u Portugalu

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Otto Barić već na početku godine zna tko će sve zaigrati na Europskom prvenstvu, tek je sporno jedno ili dva mjesta. Miki Rapaić bit će glavni playmaker u Portugalu.

U razgovoru za Sportske novosti Barić otkriva da je na listi za Portugal 25 prezimena i da još 2-3 snima. Potvrdio je da svakog pojedinca posebno ocjenjuje, ali je odbio objaviti rang-listu. Barić je tek rekao da postoje tri skupine: izvrsni, solidni i zadovoljavajući. U prvu skupinu spadaju Pršo, R. Kovač, i Pletikosa, a blizu je i N. Kovač. Oni iz druge mogu više, a s onima iz treća treba stalno komunicirati, upozoravati ih i usmjeravati, kaže izbornik hrvatske reprezentacije.

Barić je uvjeren da idealni sastav daje 80 posto mogućnosti, a do EP-a će davati 90 posto. Potvrdio je da je od 11 kandidata za Portugal neupitno 9, ili čak 10.

Na novinarski upit kako još nema klasičnog playmakera, Barić odgovara kako možemo i bez njega.

"Čim je Rapaić lijevo, Srna desno, a N. Kovač u sredini, ima tko snabdijevati špice. To su tri vrsna pripremača, a ulogu vodećeg organizatora spreman je preuzeti Rosso, Niko ili onaj drugi Niko… Inzistirat ću da Miki još više ulazi u šesnaesterac, da i puca, kao što centrira i dodaje, onda će on biti taj play", otkrio je Barić. Dodao je da će poslušati savjete Tomislava Ivića, ali se zahvaljuje Ćiri na "formaciji za sam vrh".

Barić kaže da od ljeta, nakon što mu 31. srpnja isteče ugovor, vjerojatno neće voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju, te će se posvetiti omladinskoj školi u kakvom dobrom klubu.

Pročitajte više