Barić: Spremni smo za Belgiju

POTPUNO ćemo spremno dočekati Belgiju i pokazati se u najboljem svjetlu, kazao je na redovitoj konferenciji za novinare Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS) izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić, govoreći o izlučnom dvoboju EURA 2004 protiv Belgijanaca 29. ožujka u Zagrebu.

Barić je bio zadovoljan nastupima naše reprezentacije u Splitu i Šibeniku unatoč hladnom vremenu i vjetru.

Tri odigrane utakmice dale su izborniku jasnu sliku momčadi kojom dominira čvrsta obrana za koju Barić vjeruje da neće primiti pogodak od Belgije, napredak je postignut u veznom redu, dok jedini problem predstavlja napad.

Za mjesto u napadu izbornik je naglasio da ima pet kandidata, a problem bi mogao riješiti Alen Bokšić, jer od njegovog povratka nisu još uvijek odustali u HNS-u, a konačni odgovor očekuju do kraja mjeseca. Očekuje se povratak Igora Tudora koji, prema riječima njegovih liječnika, nije ozbiljno ozljeđen.

Od igrača koji igraju u hrvatskom prvenstvu na posljednjoj provjeri izbornik Barić je zadovoljan nastupima Stipe Pletikose, Ivice Olića, Daria Srne, Srđana Andrića, Jasmina Agića, Ivana Režića, Daniel Hrmana, Miljenka Mumleka i Boška Balabana, koji su dobro odigrali, iako nisu u natjecateljskoj formi.

Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nada se da će Zagreb biti dobar domaćin u utakmici protiv Belgije, ulaznice će biti pravovremeno tiskane i imati će posebnu zaštitu od krivotvorenja, dok u HNS-u vjeruju da će stadion biti pun.

Savez će se nastojati dogovoriti s Andorom da se izlučna utakmica EURA 2004 2. travnja ipak održi u Velikoj. Najveći problem predstavlja nedostatak adekvatnog hotela, ponuđeni hotel u Novoj Gradiški Andorci nisu prihvatili.

Srebrić je uvjeren da će predstavnici Andore imati razumijevanja i pristati na utakmicu u Velikoj, jer i naša reprezentacija u Andori također nema sve uvjete, primjerice zračnu luku. Ukoliko se utakmica ipak ne bude mogla igrati u Velikoj, grad Varaždin i NK Varteks su ponudili domaćinstvo.

Dogovoreni su i novi prijateljski susreti naše nogometne reprezentacije, pa će tako u ožujku Hrvatska u Stockolmu igrati potiv Švedske.

Kineski nogometni savez poslao je ponudu za odlazak u Kinu i susret sa njihovom nacionalnom momčadi 20. kolovoza, no kako naši tog datuma imaju dogovoren susret s Englezima, HNS će Kinezima predložiti neki drugi termin.

Poziv na turnir u lipnju su uputili Australci, a također je i Nogometni savez Saudijske Arabije izrazio želju da njihova reprezentacija dođe u Hrvatsku igrati sa Barićevim izabranicima.

Pročitajte više