Barišić: Dosta mi je kardinalnih trenerskih pogrešaka

PREDSJEDNIK zagrebačkog Dinama Mirko Barišić još jednom je najavio radikalne rezove ne uspije li Dinamo prezimiti u Europi, pa dodao kako mu je dosta "pogrešnih i kardinalno loših trenerskih pogrešaka".

"Ne želim se previše miješati u to, ali me zanima kako neki u Dinamu ne mogu igrati, a drugdje su najbolji. Primjerice Damir Krznar, koji je kod nas bio otpisan, a u Interu je glavni igrač, ili Mihael Mikić, koji je već u prvim danima u Njemačkoj stekao poštovanje." – izjavio je Barišić za Večernji list.

Dinamo je u tekuću sezonu HNL-a krenuo gore nego u ijednu u povijesti HNL-a, iako je pokupovao najskuplje i, barem na papiru, najperspektivnije mlade hrvatske nogometaše.

"Imamo provjerenog trenera, ni tu ne mogu objasniti što se dogodilo. U ove četiri i pol godine koliko sam u klubu stvarno smo učinili sve preduvjete da dođemo do velikog rezultata, sad smo tome nikad bliži." – izjavio je vidno razočarani Barišić, pa dodao: "Imamo najbolju momčad dosad, barem po onome što se o tim igračima pričalo ali i što su oni dosad prikazivali. Međutim, u isto vrijeme ta je momčad i najneuspješnija dosad. Stvarno ne znam, ali ovo je daleko od onog što smo očekivali."

Ne pobijedi li Dinamo u sljedeće dvije utakmice, onu prvenstvenu protiv Varteksa te onu europsku protiv slovenskog Primorja, trener Nikola Jurčević najvjerojatnije će dobiti otkaz – ocjena je u kojoj se slažu upućeni u stanje u Dinamu.

Još prije početka sezone Barišić je najavio da će i sam otići ne ostvari li Dinamo dugogodišnji cilj – prezimljavanje u Europi. Predsjednik Dinama još uvijek stoji iza tih riječi, no sada dodaje kako očekuje da će ga pratiti i uprava, trener pa i neki igrači.

"Ne ostvarimo li cilj, a to je ostanak u Europi, sigurno će biti radikalnih poteza. Ostajem pri svojoj izjavi da ću u tom slučaju odstupiti, to će biti dokaz da nešto nismo dobro napravili." – izjavio je Barišić, pa dodao: "Ja sam odgovoran čovjek, ako negdje pogriješim i vidim da nisam obavio posao, sam ću otići. A to očekujem i od drugih, trenera, uprave, pa čak i igrača."

Pročitajte više