Barišić izigrao povjerenje navijača Dinama, odbio prijedlog novog statuta

Foto: Marko Prpic/Pixsell

JUČER je održan sastanak u Dinamu. Nazočni su bili članovi radne skupine za izradu novog statuta, u kojoj su i predstavnici navijača, predsjednik kluba Mirko Barišić te članovi uprave kluba. Iako završni prijedlog nacrta novog statuta stoji u Barišićevim ladicama mjesec dana, on je poručio da taj statut neće usvojiti.

Podsjetimo, radna skupina je radila više mjeseci na izradi novog statuta koji bi članovima Dinama omogućio da biraju svoje predstavnike u skupštini. Prema zadnjem nacrtu, članovi su trebali birati 28 članova skupštine, isto toliko radni savjet na čelu s Barišićevim ljudima, dok su tri mjesta u skupštini trebala pripasti sponzorima i jedan predstavniku Grada Zagreba.

Barišić zavlačio navijače pa odbio statut

Ovakav rasplet događaja dao se naslutiti iz toga što je Barišić odgodio skupštinu koja je trebala biti održana u lipnju. Neki su mislili da Dinamov predsjednik ne želi ući u priču dok nema većinu, dok su drugi smatrali da bi mogao izigrati svoje obećanje o demokratskom statutu.

Prema izvorima iz kluba, Barišiću se nije svidjela podjela predstavničkih mjesta u skupštini i smatra da su navijači dobili previše. No ostaje upitno gdje je točno zapelo s obzirom na to da su u izradi statuta sudjelovali ljudi koje je on imenovao, a većina njih predstavlja baš njega i njegovu struju.

Što je iduće?

Nova skupština održat će se vjerojatno krajem rujna ili početkom listopada. Podsjetimo, izborna skupština u ožujku nije bila pravovaljana jer su Zorić i ostali mamićevci odlučili srušiti kvorum.

Klub otad funkcionira bez Izvršnog i Nadzornog odbora i s upravom koja je sastavljena doslovno na dan spomenute skupštine kako bi klub imao barem jedno izvršno tijelo za tekuće poslove. Iako je Barišić nakon skupštine rekao da je vrijeme za novi i demokratski statut, od toga zasad nema ništa, bar ne u ovom obliku.

Pročitajte više