Barišić: Kriva je struka, u Hrvatskoj nema pravog trenera za Dinamo

IAKO naglašava kako su vrata Dinama svima otvorena, Mirko Barišić smatra kako nema pravog čovjeka koji bi ga mogao zamijeniti, kao ni adekvatnog trenera iz Hrvatske koji bi mogao zasjesti na klupu kluba iz Maksimirske.

"Dinamo je trebao otići u blokadu! Međutim, tko bi nas onda amnestirao?" – rekao je Barišić za Sportske novosti naglasivši kako su Zdravko Mamić i on pronašli sredstva da spase Dinamo od potpunog kraha. Barišić ne vidi tko bi ga mogao naslijediti i nositi se sa takvim zadaćama.

Upravo zbog toga bi volio da Mamić i on i dalje nastave raditi zajedno. "Zdravko Mamić jedini je čovjek koji je napravio sve što je kazao i zacrtao! Ništa nije napravio bez mog znanja." – dodao je.

Cilj Barišića i Mamića je bio da Dinamo svake godine uđe u Europu. Ove godine cilj nije ostvaren, a Barišić kaže kako problem nisu igrači već isključivo struka.

"Dinamo treba trenera lidera, čovjeka koji osim nogometa poznaje psihologiju, kulturu, običaje, mentalitet... Ulica je prepuna "genijalaca" koji svašta pričaju i misle da su bogodani. Ali ja sumnjam." – komentirao je Barišić problem Dinama, dodajući kako u Hrvatskoj nema trenera za Dinamo. "A strani treneri su pak", kaže, "preskupi".

Unatoč tim riječima, Sportske novosti pišu kako iz svojih izvora saznaju da će upravo strani trener biti posljednji potez Barišića i Mamića u pokušaju stvaranja Dinama spremnog za Europu.

Pročitajte više