"Barišić me maknuo jer sam htio glasati za Zajeca"

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

U NEDJELJU nas očekuje druga i ključna runda izbornog procesa u Dinamu. Na izborima su članovi odabrali listu Dinamovo proljeće, s čijeg popisa će u skupštinu ući 25 ljudi, a Izvršni odbor odabrao je njih 35. Tih 60 skupštinara novog saziva birat će novog predsjednika Dinama. Za odabir će biti potrebna većina, odnosno 31 ruka. Mirko Barišić je osjetio da više nema čvrstu podršku pa je krenuo u akciju.

Članovi Izvršnog odbora Dragutin Kamenski i Dubravko Skender izašli su u medije i potvrdili kako je dio njihovih kolega uistinu koristio šalabahter na kojem su se nalazili podobni kandidati koje je trebalo zaokružiti, zbog čega je veći broj bivših Barišićevih suradnika, koji nije ocijenjen dovoljno lojalnim, završio izvan liste. 

Strijelac legendarnog gola: Barišić me maknuo jer zna da bih glasao za Zajeca

Jedan od ljudi kojih se Barišić riješio je i Marijan Čerček, legendarni Dinamov igrač iz šezdesetih i sedamdesetih godina koji je zabio jedan od najvažnijih golova u povijesti Dinama, protiv Leedsa u finalu Kupa Velesajamskih Gradova, koji je su Plavi tada i osvojili.

“U Sheratonu sam stao na Barišićevu stranu, a ne na Antolićevu i Mamićevu. No, dobro, mislim da je Barišić mislio da bih ja glas dao Velimiru Zajecu i da me zato maknuo", rekao je Čerček u intervjuu za Sportklub.

Na pitanje je li Barišić dobro ocijenio, odgovorio je: “Da, odlučio sam se prije ovog raspleta svoj glas dati Zajecu. Mislim da Barišić treba biti počasni predsjednik kluba, da bi isto putovao s momčadi, a da je vrijeme za mlađe i nove ljude.

I ja sam sa 75 godina već prestar za skupštinara. I da sam imao priliku glasati, i sam bih odstupio. Velimir Zajec je legenda kluba, u nekoliko je navrata već bio u klubu, ima dovoljno nogometnog iskustva i, što je najvažnije, njega bi podržali svi koji vole Dinamo.”

Pročitajte više