Barišić: Ništa od stadiona dok sam živ

U KLUBU je pet desetljeća, jedanaest godina na mjestu predsjednika, a nakon današnje sjednice Dinamove skupštine odradit će još jedan petogodišnji mandat. Mirko Barišić i dalje se nosi s istim problemima. Dinamo nema stadion, maksimirsko zemljište je pod prijetnjom građevinske sile, navijači umjesto na utakmice dolaze na prosvjede, a Uefa traži standard za europske utakmice.

> Zaštitari čuvali braću Mamić na izlasku iz Maksimira: Oluja potjerala navijače

> Dinamo peti put u povijesti promijenio ime, Mamić postao izvršni predsjednik, Marković isključen!

> I Nizozemci su prepoznali borbu Boysa protiv modernog nogometa



"Borimo se da ostanemo na Maksimiru, ali Dinamo je ostao sam  Veliko je pitanje hoćemo li uspjeti, ali situacija s našim stadionom je dokaz u kojim uvjetima radimo i živimo. Nisam prorok niti želim biti, pa neću govoriti o nikakvim lopatama. Ali mislim da u mom životnom vijeku neće biti ništa od novog stadiona. Stadion je stavka svake metropole, kao spomenici i građevine, arene. Moramo ublažiti neke stavove i izboriti se da europske utakmice igramo ovdje."

Nije tajna što sve treba maksimirskom stadionu.

"Treba izmijeniti travnjak, urediti okolinu stadiona, obložiti tribine. Sami to ne možemo iznijeti", kaže predsjednik.

"Mi smo za dijalog, a ne za nasilje"

Osvrnuo se na Dinamove ciljeve, koji su većinom nepromijenjeni, otkako je predsjednik.

"Uvijek imamo isti cilj, pokušati izboriti Europu. No  vremena su financijski teška, ostali smo sami na vjetrometini."

Zvučao je Barišić suviše pesimistično, makar je maločas izabran za predsjednika, po n-ti put. Navijači su pod prozorom pjevali serenadu...

"Njihovi zahtjevi se poštuju. Naš Statut je s ovim izmjenama moderan po uzoru na ostale europske klubove udruge. Navijačima nudimo jasnu suradnju, ali nije realno tražiti jedan član za jedan glas. To bi bilo ravno samouništenju.  To ne možemo dozvoliti", čvrst je Barišić.

"Mi jesmo za dijalog, ali ne za nasilje. Nasilje je nasilje, zna se", zaključio je.

Pročitajte više