Barišić: Učinit ćemo sve da Mamićev i moj tim ostane do kraja sezone

"MI NE možemo naprasno ostaviti klub, to bi bilo neodgovorno i nekulturno. Mi ćemo uraditi sve da ovaj tim, na čelu sa mnom i izvršnim direktorom Zdravkom Mamićem, ostaje do završetka ove sezone," istaknuo je predsjednik Dinama, Mirko Barišić u razgovoru za informativnu emisiju "24 sata na Novoj TV".

Komentirajući jučerašnji potez dopredsjednika "modrih" Zdravka Mamića, koji je nakon Dinamova poraza od Slaven Belupa najavio ostavku, Barišić je istaknuo: "Ja moram reći da nisam posebno sretan što je Mamić podnio ostavku. Ja je prije svega držim kao jedan čin velike odgovornosti, moralni čin. S druge strane, ona je došla nakon ogromnog pritiska, nakon jednog ogromnog truda. Na žalost, s nogometnim rezultatima koji ne mogu nikoga zadovoljiti," kazao je Barišić, te dodao: "Sve odluke u Dinamu donosili smo zajedno i iz ovog tima ne može otići jedan čovjek, ili idu svi ili ostaju svi do daljnjeg.

Barišić smatra kako je za loše rezultate odgovorna na prvom mjestu on kao predsjednik, ali i Izvršni odbor, Uprava kluba, te igrači i struka.

"Mi smo nezadovoljni jer momčad pokazuje neprihvatljive rezultate i zato pokušavamo sve učiniti kako bi se situacija poboljšala. Imamo pravo još uvijek očekivati da će se naši ciljevi ostvariti.

Na sjednici Izvršnog odbora u ponedjeljak rapravljat će se o Mamićevoj ostavci, ali i o imenovanju Otte Barića za sportskog direktora, te Miljenka Raka za kondicijskog trenera.

"Raspravit ćemo sve što se događa oko Dinama. Spremni smo se koncentrirati i na igrače i struku i popraviti poziciju u HNL-u, te dočekati proljeće u Europi," zaključio je Barišić u razgovoru za Novu TV.

Pročitajte više