Stižu ponude za hrvatskog "Vatrogasca": I Jon Jones želi borbu s Miočićem

Foto: Fightsite

SITUACIJA u kojoj bi mogli ostati bez borbe za teškaški pojas je po mnogima neprihvatljiva, a upravo bi nakon ozljede Fabricija Werduma mogli svjedočiti takvom scenariju. Iako se Josh Barnett odmah ponudio da uskoči u meč sa Stipom Miočićem, izgleda kako bi na to pristao i bivši prvak u poluteškoj kategoriji Jon Jones.

Nakon što se ozlijedio Cain Velasquez UFC je umalo ostao bez borbe za teškaški pojas. Tada se kao spasitelj ukazao Stipe, koji je samo dan kasnije saznao kako se i aktualni prvak Fabricio Werdum povukao iz nastupa na UFC 196 eventu. Izgleda kako sve to vodi otkazivanju borbe za prestižni pojas, ali fanovi, kao i brojni borci, se još uvijek nadaju pronalasku rješenja koje bi zadovoljilo sve strane.

Prvi se ponudio Josh Barnett koji bi želio otkazati svoj nastup protiv Bena Rothwella te nastupiti za desetak dana protiv Miočića u borbi koja bi odredila privremenog prvaka. Cijela priča je izgleda zainteresirala i Jona Jonesa, ali njega, za razliku od Barnetta, zanima samo borba za pravi pojas.

“Definitivno sam za tu opciju, ali samo ako će se raditi o borbi za pravi pojas“, odgovorio je Jones na prijedlog jednog obožavatelja koji bi volio gledati okršaj između njega i Miočića.

Podsjetimo, Jones je posljedni nastup odradio početkom 2015. godine kada je na UFC 182 eventu obranio naslov prvaka u meču s Danielom Cormierom. Nakon toga je najmlađi prvak u povijesti UFC-a bio suspendiran na neodređeno vrijeme te mu je oduzet pojas, a sve zbog problema sa zakonom koji su proizašli iz prometne nesreće koju je on izazvao i zatim pobjegao. Jonesu je već neko vrijeme ukinuta suspenzija te on ima pravo nastupati u oktogonu. Iako je i sam u nekoliko navrata najavljivao prelazak u višu kategoriju, teško ćemo svjedočiti raspletu u kojem će se on za desetak dana susresti s Miočićem. To bi jednostavno bila financijski neprihvatljiva opcija za najjaču MMA organizaciju koja već planira veliki revanš između Jonesa i Cormiera.

Josh Barnett želi borbu s Miočićem za privremeni pojas

JOSH BARNETT trebao bi se ovog vikenda boriti s Benom Rothwellom u sunaslovnoj borbi UFC on Fox 18 eventa. Problemi koji su se dogodili u samom vrhu kategorije i koji su nas izgleda ostavili bez borbe za teškaški pojas, potaknuli su MMA veterana da predloži okršaj sa Stipom Miočićem koji bi nam donio privremenog prvaka.


"The Warmastera" je ova vijest zatekla dok je razgovarao s novinarima o svom nastupu protiv Bena Rothwella te je on odmah iskoristio priliku kako bi prokomentirao novonastalu situaciju.

"Ako me nazovu i pošalju mi broj, apsolutno ću prihvatiti borbu. Ako žele borbu za teškaški pojas onda sam ja njihov čovjek. Uskočit ću, odraditi posao i dati im što žele, a to je zdrav i motiviran izazivač. Borba za privremeni pojas je uvod u meč za naslov prvaka. Oni trebaju ovu borbu, ona im je potrebna na Super Bowl vikend i mi im to možemo priuštiti. Spreman sam, imam želju i sposoban sam. Borit ću se sa Stipom".

Ovakav bi rasplet situacije mogao zadovoljiti i Miočića i čelnike UFC-a kojima je već dosta cijele sapunice koja se odvija u samom vrhu teške kategorije. Isto tako, ova bi borba spasila UFC 196 koji je ovako spao na Johnyja Hendricksa i Stephena Thompsona kao glavne aktere priredbe. Iako je i dvoboj sjajnih velteraša okršaj koji se ne smije propustiti, gubitak borbe za teškaški pojas je veliki udarac za taj event.

"Werdum i Cain su ozlijeđeni, Stipe je uskočio i sada nema partnera za ples. Ja ću plesati s njim, a onda ćemo se i boriti. Što se tiče Werduma, dio mene razumije taj potencijalni gubitak pojasa i sve financijske udarce koji slijede. Sve je to za njega rizik, on ne želi ući u oktogon i riskirati da zaradi manje nego što je zarađivao do sad. On ima 38 godina i na vrhuncu je. Imao je najbolje izvedbe u karijeri i ako sada ne zaradi na tome ta će prilika proći. On je u strahu da će to izgubiti i ja to razumijem, ali isto tako smatram da treba prihvatiti ovu borbu i razvaliti ovog lika ili barem smisliti bolju ispriku. To je njegov život, a ne moj. Fanovi će mu suditi i on će se morati nositi sa svojom odlukom. Ja mogu razumijeti od kuda dolazi i jasno vidim njegove razloge", izjavio je Barnett.

Pročitajte više