Barry: Nema ništa gore nego igrati na nulu

GARETH BARRY mogao bi biti ključni kotačić engleskog stroja u večerašnjoj utakmici na Wembleyju. Defenzivni veznjak Aston Ville u McClarenovoj je momčadi u posljednji tren dobio prednost pred Owenom Hargreavesom, samo s jednom zadaćom; onesposobiti hrvatski napad.

Barry će igrati ispred engleske obrambene linije i njegova je zadaća što više zatvoriti hrvatske kreativce Niku Kranjčara i Luka Modrića, te pri tom rasteretiti Franka Lamparda i Stevena Gerrarda obrambenih zadataka kako bi dva dalekometna pucača mogla nesmetano opsjedati Pletikosin gol. O Barryjevoj dobroj igri uvelike će ovisiti rezultat večerašnje utakmica; bez pravog Barryja gotovo cijela McClarenova koncepcija pada u vodu.

Na ovom je relativno mladom igraču stoga ogromna odgovornost; odgovornost od koje on ne bježi. "Moramo razmišljati pozitivno i krenuti agresivno jer nema ništa gore nego igrati na nulu. Tada nastaju poteškoće. Moramo stisnuti Hrvate, preseliti igru na njihovu polovicu i tražiti pobjedu", kazao je Barry engleskom tabloidu The Sun.

"Atmosfera u reprezentaciji je jako dobra, naročito zbog rezultata od subote koji su nam apsolutno išli u korist. Samopouzdanje je znatno poraslo nakon što je odluka o plasmanu na Euro vraćena u naše ruke. Svi nas vide kao favorite, što ćemo i potvrditi rezultatom na terenu", najavio je Barry najveću utakmicu svoje karijere.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više