Barthez nakon tučnjave s navijačem: Više nikad neću igrati za Nantes

PROBLEMIMA Nantesa ne nazire se kraj, a Fabien Barthez odlučio je da zbog sukoba s navijačima ispred stadiona nakon subotnjeg poraza od Rennesa više neće igrati za "Kanarince".

Podsjetimo, Bartheza su nakon utakmice na parkiralištu dočekali gnjevni navijači, s kojima se i fizički sukobio. Iako se u početku pričalo samo o Barthezovom udaranju jednog navijača koji ga je zapravo sam verbalno vrijeđao, s vremenom je priča, kako to s tučnjavama obično biva, dobila novu dimenziju. Tako danas Eurosport navodi kako je grupa navijača nogama i rukama udarala Barthezov automobil, a navodno su otvarali vrata i pokušali slavnog vratara izbaciti iz automobila.

Što god da je istina, sačekuše igračima nakon utakmice, pa čak i da bi ih se verbalno vrijeđalo, nisu u sportskom duhu, a vratar koji se vratio iz mirovine kako bi pokušao pomoći Nantesu, odlučio je da za taj klub, koji će dogodine najvjerojatnije igrati u drugoj ligi, više nikada neće zaigrati.

"Tamo se više ne osjećam sigurno, osjećam se nelagodno i zato želim otići. Više neću igrati za Nantes.", objavio je danas vratar koji je s Francuskom osvojio zlato na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine.

"Ono što se dogodilo nema veze s rezultatima Nantesa, niti sa sportom. Mogu prihvatiti da mi zvižde na stadionu tijekom utakmice, to ima veze s nogometom, ali ovakav napad ne mogu.", zaključio je Barthez, a još nije otkrio hoće li opet objesiti rukavice o klin i vratiti se u miran umirovljenički život ili će zaigrati u nekom drugom klubu.

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više