La Liga

Bartomeu napustio Barcelonu pa poručio: Vrijeđali su mi obitelj

Foto: EPA

JOSEP MARIA BARTOMEU obratio se javnosti nakon što je stigla vijest da odlazi s mjesta predsjednika Barcelone.

On i Izvršni odbor Barcelone podnijeli su ostavku na svoje pozicije u FC Barceloni nakon održanog sastanka u klupskim prostorijama.

"Ovo je promišljena i opuštena odluka s kojom se slažu i članovi Izvršnog odbora", kazao je Bartomeu na konferenciji za medije na kojoj je potvrdio odlazak.

"Tko je mogao zadržati Messija? Klub može biti u ozbiljnim problemima"

Dodao je da su on i članovi Izvršnog odbora bili na udaru velikih kritika te da su slušali brojne uvrede.

"Nisu nas poštivali, vrijeđali su nas, zlostavljali i prijetili su meni i mojoj obitelji", rekao je Baratomeu.

Smatra da je učinio veliki potez time što je zadržao Messija, a ostavio je i upozorenje klubu.

"Mogli smo otići nakon ispadanja iz Lige prvaka, ali nakon toga je trebalo donijeti neke fundamentalne odluke za budućnost kluba. Te odluke morale su se donijeti tijekom pandemije koronavirusa i nismo mogli ostaviti klub nekome s limitiranim kompetencijama. Tko drugi bi mogao zadržati Messija, dovesti nove igrače, potpisati ugovore ili dovesti novog trenera? Imali smo svoje obaveze koje smo morali ispuniti. Meni je bila čast služiti klubu. Mi odlazimo prije nego smo završili ekonomske računice i nadamo se da to može biti zaključeno. Ako se to ne zaključi, klub će biti u ozbiljnim problemima", kazao je.

Posebno se požalio na katalonsku vladu koja nije dopustila da se pomjeri održavanje referenduma.

"Katalonska vlada je donijela neodgovorne odluke"

Podsjetimo, predsjednik Barcelone i Izvršni odbor su htjeli održati referendum 15. i 16. studenoga na 21 lokaciji kako bi se ispoštovale sve mjere prevencije širenja koronavirusa. 

Katalonska vlada je smatrala kako je to moguće napraviti već 1. i 2. studenoga, dok su iz Barcelone odlučni u namjeri da im za pripremu treba najmanje dva tjedna vremena. Referendum je trebao biti održan na 13 lokacija u Kataloniji, sedam u ostatku Španjolske te na jednoj lokaciji u Andori.

"Katalonska vlada je tražila da referendum bude decentraliziran, ali nije kazala ništa više. Oni ne odgovaraju na naš zahtjev o pomjeranju referenduma za 15 dana kako bismo pripremili 21 lokaciju, niti odgovaraju na druge zahtjeve", rekao je Bartomeu.

Pročitajte više