Bastos i Cesar bit će spremni za SP

ZA RAZLIKU od vijesti iz nekih drugih reprezentacija, protagonista skorašnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva, kada su u pitanju ozljede važnih igrača, one koje stižu iz tabora Brazila nisu uznemirujuće za njihove navijače.

U danu u kojem su Englez Rio Ferdinand i Bjelokošćanin Didier Drogba zadobili ozljede koje će ih koštati nastupa na Svjetskom prvenstvu (Ferdinanda sigurno, Drogbu vjerojatno), dok će Andrea Pirlo zbog ozljede zarađene istog dana izostati s prve utakmice talijanske reprezentacije protiv Paragvaja, brazilski izbornik Dunga ipak nije saznao tako loše vijesti kao neki njegovi kolege. No, i on je u petak imao razloga za zabrinutost.

Lyonov krilni napadač Michel Bastos, koji u reprezentaciji igra na poziciji braniča, pao je na travnjak od boli koju je osjetio nakon sudara sa suigračem Elenom na treningu u petak te je trening napustio šepajući.

"Ne očekujemo zbog toga neke probleme, nastup Bastosa na Mundijalu neće biti ugrožen", veli Rodrigo Paiva, glasnogovornik brazilske reprezentacije.

Vratar Julio Cesar, koji je ove sezone s milanskim Interom osvojio trostruku krunu (Ligu prvaka, Seriju A i Kup Italije), zadobio je ozljedu leđa u prijateljskoj utakmici protiv Zimbebvea, odigranoj u srijedu u Harareu (3:0 za Brazil). Brazilski mediji javljaju da će Cesar za nekoliko dana započeti s punim treninzima.

"Kada je u pitanju Julio Cesar, nema nikakvog razloga za brigu", tvrdi Jose Luiz Runco, glavni liječnik brazilske vrste.

Pročitajte više