BATE Borisov ušao u Ligu prvaka

BJELORUSKI nogometni prvak BATE Borisov šokirao je Europu, te se nakon tri kola kvalifikacija plasirao u elitno natjecanje, u Ligu prvaka.

BATE Borisov je prošao islandski Valur, belgijski Anderlecht i naposljetku bugarskog prvaka Levski iz Sofije, te došao do natjecanje gdje nikada nije igrao.

Nakon što je pobijedio Levski u gostima 1:0 na svom terenu je sačuvao prednost i odigrao neodlučeno 1:1. Bjeloruski nogometaši su poveli pogotkom Sosnovskog u 14. minuti, a gosti su izjednačili u 38. minuti kada je strijelac bio Gadjev.

Domaćin se našao u problemima pred kraj prvog poluvremena (43. minuta) kada je Bliznjuk dobio crveni karton, ali su do kraja utakmice sačuvali za njih pozitivnih 1:1.

Podsjetimo kako je kolo ranije BATE Borisov pobijedio Anderlecht u gostima 2:1, a potom je kod kuće također odigrao neodlučeno 2:2. Trenutačno je BATE Borisov prvi u domaćem prvenstvu, a njihovi dobri rezultati mogu biti upozorenje hrvatskoj reprezentaciji koja igra s Bjelorusijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više