HRVATSKA ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Bavila se nogometom i zato danas rastura. Pijević je postala hrvatski Omeyer

Foto: EPA

HRVATSKA je pobijedila Njemačku u posljednjem kolu grupne faze i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva prvi put u povijesti.

Igračica utakmice branila je kao Omeyer iz najboljih dana

Sjajne rukometašice odigrale su odličnu utakmicu u svim fazama igre, ali titulu najbolje igračice utakmice ponijela je golmanica Tea Pijević koja je time postala prva naša igračica koja je na ovom turniru tu nagradu dobila drugi put.

Nekad je veliki Thierry Omeyer nevjerojatnim obranama frustrirao hrvatske navijače, a Pijević je danas to baš tako branila u povijesno dobroj utakmici. U onim rijetkim trenucima kada je obrana zakazala Pijević je bila nesavladiva. Točno 9 minuta i 41 sekunda morala je proći da Pijević primi prvi gol u nastavku.

Obranila je doslovno svaki drugi udarac (16/32) koji je mogla. S krila, iz vana ili iz kontre, nije bilo bitno. Pijević je odlučila upisati još jednu izvanrednu utakmicu i biti kamen temeljac ove reprezentacije na putu do polufinala.

Pijević: Imam drugačiji stil, u tome je tajna

Nakon susreta Pijević je rekla kako je ženski rukomet u Hrvatskoj konačno živ.

Pijević je pažnju javnosti privukla utakmicom protiv svjetskih prvakinja Nizozemki u kojoj je rekla kako se nisu prepali izazova: ''Naravno da nismo. Zašto bismo? Kako kaže jedna naša kolegica, lopta je okrugla. Ako su bolje od nas, neka to pokažu na terenu. Istina je da smo napravili fantastičan rezultat, ali ni jedna od nas o tome ne želi ni razmišljati. Fokusirane smo samo na Srbiju, koja nas čeka u utorak. Plan je jasan. Idemo utakmicu po utakmicu, ima vremena za priču'', rekla je tada.

Pijević je protiv Nizozemske obranila nevjerojatnih 16 lopti. Neke od njih su bile žive lopte. Pitali smo je u čemu je trik. ''Ha ha. Da, sad me svi to pitaju, ali oni koji su pratili moju karijeru znaju da tako branim i u klubovima. Imam drugačiji stil od drugih golmanica. Međutim, sad je Euro, veliko natjecanje, pa se sve gleda pod povećalom'', zaključila je.

Pijević je ove godine preboljela koronu, a veliku pomoć u formiranju specifičnog stila duguje nogometu, sportu kojim se kao mlada bavila. U Dansku je 29-godišnjakinja rođena u Makarskoj sa sobom ponijela i Hajdukovu zastavu, koja je uvijek uz nju.

Pročitajte više