BAYERN ČEKA TRENERA Na razgovor stižu bivši treneri Barce i Borussije

Foto: Getty Images / Guliver Image

BAYERN još uvijek traži nasljednika Carla Ancelottija, koji je dobio otkaz nakon teškog poraza (3:0) kod PSG-a u Ligi prvaka. Legendarnog Talijana na klupi je privremeno zamijenio Willy Sagnol, pod kojim je momčad odigrala 2:2 kod Herthe u Berlinu.

Njemački prvak trenutačno dijeli drugo mjesto u Bundesligi s Hoffenheimom, te ima pet bodova manje od vodeće Borussije Dortmund. 

Ugledni Bild piše kako postoje čak četiri kandidata koja bi mogla preuzeti Bayern. Uli Hoenes​s želio je na klupi vidjeti mladog stratega Hoffenheima Julian Nagelsmanna, a Karl-Heinz Rummenigge kao budućeg trenera odabrao Thomasa Tuchela, koji je slobodan nakon avanture u Dortmundu.

Osim njih dvojice, tu su i bivši trener Barcelone Luis Enrique, a spominjao se i povratak Louisa van Gaala. 

Međutim, čini se kako će to na kraju biti Enrique ili Tuchel. Obojica su dobri prijatelji Pepa Guardiole, s kojim se Hoeness konzultirao prethodnih dana. Bild tvrdi kako će uslijediti predstavljanje Tuchela te kako je on na kraju pobijedio u teškom izboru velikana s Allianz Arene. 

On je u sezoni 2007./08. vodio drugu momčad Augsburga, nakon čega je od 2009. do 2014. bio trener Mainza, te od 2015. do 2017. Dortmunda s kojim je osvojio Kup prošle sezone. Do sada je ukupno vodio 324 utakmice kao trener, a ostvario je 160 pobjeda, 87 poraza i 77 remija. 

 

 

Pročitajte više