Bayern donosi Dinamu 6.2 milijuna eura? Romano ima ekskluzivu

Foto: Profimedia

DANI OLMO (26) velika je želja Barcelone, 10 godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo, prije par dana je pisala Marca. Sada Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, pod egidom "ekskluzivno", objavljuje:

"Bayern je dodao Danija Olma na popis igrača koje želi kupiti ovog ljeta. Sportski direktor Max Eberl dobro poznaje Olma od prošle sezone, kada je istu funkciju obnašao u Leipzigu. Bayern je tako ušao u trku s Barcelonom i dva kluba iz Premier League. Olmova otkupna klauzula ovog ljeta je 60 milijuna eura."

Ali, Barcelona i Bayern te Liverpool i Manchester United, koji su prema pisanju Marce dva spomenuta engleska kluba, imaju vremena samo do 15. srpnja kako bi Olma kupila po povlaštenoj cijeni, ističe najčitaniji španjolski sportski medij. Marca pod naslovom "Dani Olmo, deadline 15. srpnja" ističe da do tada u Olmovom ugovoru s Leipzigom vrijedi otkupna klauzula od 60 milijuna eura. Naravno, Olma se može kupiti i nakon toga, ali po bitno višoj cijeni.

Dinamo je Olma doveo iz La Masije besplatno. Na kraju će na njemu zaraditi preko 35 milijuna eura

Dinamo također s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma i čeka 15. srpnja. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. No to nije sve. Prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmovog idućeg transfera.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura. 

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura. Jasno, time je on najskuplji igrač u povijesti Dinama. Za taj klub je ofenzivac koji pokriva sve tri pozicije iza napadača u 124 utakmice postigao 34 i namjestio 28 golova. Za Leipzig je na 148 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo postao je i reprezentativac Španjolske. U 33 nastupa za nacionalnu momčad postigao je 8 i namjestio 7 golova. Istaknuo se na oba velika natjecanja za Španjolsku, prošlom EP-u i SP-u. 

Pročitajte više