BAYERN HARA NJEMAČKOM Bavarci osigurali šesti naslov zaredom

Foto: EPA

BAYERN München osigurao je 28. naslov njemačkog prvenstvenog prvaka nakon što je u susretu 29. kola na gostovanju pobijedio Augsburg s 4:1.

Pet kola prije konca prvenstva pred drugoplasiranom Schalkeom 04 ima nedostižnih 20 bodova više. Schalke 04 do kraja sezone ima još šest utakmica i više niti teoretski ne može dostići minhenski sastav. 

Augsburg je poveo u 18. minuti nakon autogola Niklasa Sulea, no Bayern München do kraja je poluvremena okrenuo rezultat. Potom je u nastavku zabio još dva gola za uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili  Corentin Tolisso (32'), James Rodriguez (38'), Arjen Robben (62') i Sandro Wagner (87').
 
Bayernu je današnja pobjeda bila šesta uzastopna titula što je najduži niz u povijesti bavarskog kluba, a Bavarci u tekućoj sezoni mogu osvojiti još dva trofeja. U Ligi prvaka su na korak do polufinala nakon što su u prvom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedili Sevillu s 2:1, a očekuje ih i polufinale njemačkog Kupa u kojem će igrati protiv Bayer Leverkusena.
 

Wolfsburg je na gostovanju pobijedio Freiburg s 2:0, a oba gola zabio je Daniel Didavi (2', 83'). Josip Brekalo je za goste zaigrao u sudačkoj nadoknadi. 

Borussia Mönchengladbach je slavila protiv Herthe s 2:1 nakon što je Hertha vodila na poluvremenu. Berlinski sastav je poveo u 40. minuti preko Salomona Kaloua, no u nastavku susreta Borussia Mönchengladbach stigla je do pobjede golovima Thorgana Hazarda (75', 79').
 
Večeras se još sastaju HSV i Schalke 04. U nedjelju će se sučeliti Borussia Dortmund i Stuttgart te Eintracht Frankfurt i Hoffenheim. Kolo u ponedjeljak zatvaraju RB Leipzig i Bayer Leverkusen.
 
Bayern vodi s nedostižna 72 boda, Schalke 04 na drugom mjestu ima 52 boda, Borussia Dortmund je treća s 48 bodova. Slijede ih Leipzig s 46 te Bayer Leverkusen i Eintracht Frank s 45 bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više