Bayern odnio sva tri boda iz Gelsenkirchena

GOLOM Miroslava Klosea iz 14. minute nogometaši Bayerna pobijedili su Schalke na njihovu terenu 1-0 u dvoboju 22. kola Bundeslige.

Sjajnu akciju najvećim je dijelom odradio Francuz Franck Ribery. Najprije je inicirao proboj po lijevoj strani, nakon čega je, proigran od Bastiena Schweinsteigera, ušao u kazneni prostor po lijevoj strani pronašavši potom Miroslava Klosea na prvoj vratnici.

Nijemac je prsima usmjerio loptu u mrežu domaćeg vratara Manuela Neuera za svoj deseti bundesligaški pogodak. Ivan Rakitić organizirao je igru domaćina do 61. minute kada ga je trener Slomka zamijenio Ze Robertom. Pucao je dva puta prema golu, izvodio prekide, te točno dodao 21 od 27 dodavanja.

Werder je u Bremenu s Vranješom i Klasnićem u sastavu pobijedio dortmundsku Borussiju 2-0. Oba je gola (sedmi i osmi ove sezone u Bundesligi) za domaće zabio Šveđanin Markus Rosenberg na asistencije 22-godišnjeg Aarona Hunta, koji je u 37. minuti zamijenio Owomoyelu.

Prvi, u posljednjoj minuti prvog dijela, zabio je iz zaleđa koji sudac Merk i njegov pomoćnik nisu registrirali.Gol je svejedno bio atraktivan, postignut petom. Ništa slabiji nije bio ni drugi, prilikom kojeg je Šveđanin premiješao čitavu obranu gostujuće momčadi prije no što je zabio s ruba 16-erca.

Klasnić je igrao do 63. minute kada ga je zamijenio Sanogo, dok je umjesto Vranješa u 81. minuti ušao Pasanen. Kod Borussije su Robert Kovač i Mladen Petrić odigrali cijelu utakmicu. Petrić je u 49. minuti pogodio gredu iz slobodnog udarca s preko 20 metara.

Svi su naši nogometaši osim Ivana Klasnića zaradili žute kartone. Dodajmo kako je Andre Mijatović odigrao svih devedeset minuta za Arminiju u gostujućem remiju kod Hanse (1-1) i zaradio žuti karton.

Bundesliga 22. kolo:

Schalke 04 - Bayern 0-1 (Klose 14)

Hannover - Nürnberg 2-1 (Bruggink 29, Huszti 65 / Misimović 52)

Werder - Borussia 2-0 (Rosenberg 45, 63)

Hansa - Arminia 1-1 (Bartels 86 / Eigler 84)

Karlsruher SC - Wolfsburg 3-1 (Eggiman 22, Kennedy 73, Jašvili 90+2 / Schäfer 28)

Redoslijed: 1. Bayern 47, 2. Werder 43, 3. Bayer 38 (-1), 4. HSV 38 (-1), 5. Karsluher SC 35...

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više