Bayern sve dalje od Lige prvaka

POBJEDOM protiv Energie Cottbusa Schalke se vratio na vrh najjače njemačke nogometne lige, a Bayern Munchen je, nakon poraza od Stuttgarta, sve dalje od osvajanja trećeg uzastopnog naslova prvaka Njemačke, ali i od plasmana u Ligu prvaka.

Prvo mjesto Schalke je nakratko prepustio Werderu, koji je svoju utakmicu 30. kola igrao dan ranije, ali su pobjedom 2:0 protiv Energiea brzo došli natrag na vrh tablice.

Derbi kola ipak je bio susret Stuttgarta i Bayerna, izravnih konkurenata za treće mjesto Bundeslige. Dva gola Cacaua u samo tri minute bila su sasvim dovoljna da Stuttgart upiše vrlo važnu pobjedu te stvori prednost od čak 5 bodova ispred Bavaraca, samo 4 kola prije kraja sezone.

Schalke vodi sa 62 boda, drugoplasirani Werder ima 60, a Stuttgart 58 bodova. Bayern je na četvrtom mjestu sa 5 bodova zaostatka za Stuttgartom i osam bodova prednosti ispred petoplasiranog Bayer Leverkusena.

HSV, klub našeg Ivice Olića, koji je bio u zoni ispadanja kad im se priključio hrvatski reprezentativac, zasad je na solidnom desetom mjestu, a mogao bi se popesti i za još koje, pobijedi li danas protiv pretposljednjeg Mainza. Iako gotovo u gornjem dijelu tablice, Hamburg samo dva boda dijele od zone ispadanja, što je jamstvo da će Bundesliga biti vrlo zanimljiva sve do posljednjeg kola.

Rezultati 30. kola Bundeslige:

Werder Bremen - Alemannia 3:1 (Jensen '50, Rosenberg '55, Diego '90+; Pinto '2)
Schalke - Energie Cottbus 2:0 (Rost '60p, Bordon '64p)
Stuttgart - Bayern Munchen 2:0 (Cacau '23, '25)
Bayer Leverkusen - Nurnberg 2:0 (Schneider '20, '59)
Eintracht - Bochum 0:3 (Gekas '32, Epalle '58, '69)
Wolfsburg - Arminia 2:3 (Marcelinho '16, Boakye '53 ; Westermann '8, Eigler '71, Wichniarek '86)
Hertha - Borussia Dortmund 0:1 (Brzenska '49)


Danas igraju:

HSV - Mainz
Hannover - Munchengladbach

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više