Bayern u klubu "četiri zvijezde"

OSVAJANJEM jubilarnog, 20. naslova prvaka u Bundesligi, momčad Bayerna osigurala je dodatnu, četvrtu zvijezdu na svojim dresovima sljedeće sezone.

Bundesliga se pod tim nazivom održava od 1963. godine, a vodstvo lige sa zvijezdama na dresu nagrađuje najuspješnije klubove. Tri naslova prvaka omogućuju jednu zvijezdu na dresu, s čime se zasad mogu pohvaliti Werder, HSV, Stuttgart i Borussia Dortmund.

Momčadi koje osvoje između 5 i 9 naslova smiju na svojim dresovima nositi dvije zvijezde. U ovoj je kategoriji samo jedan klub, Borussia Mönchengladbach, koja je ove sezone odmah osigurala povratak u prvu ligu, nakon što je prošle sezone napustila društvo najboljih. Borusia Mönchengladbach je svojih pet naslova osigurala jako davno, između 1970. i 1977. godine.

Minimalno deset osvojenih naslova osiguravaju i treću zvijezdu. U toj je kategoriji dosad bio Bayern, koji je s 20. naslovom dodao još jednu zvijezdu na dresu, i sada ih ima četiri. Bayern je prvak Njemačke bio i davno prije osnutka Bundeslige, daleke 1932. godine.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više