Bayernov insajder: Hrvatska legenda je potjerana jer je cinkala

Foto: Profimedia

ŠOKANTNO je u njemačkoj sportskoj javnosti odjeknula vijest da je Bayern dao otkaz Toniju Tapaloviću (42), koji je čak 11 i pol godina bio trener golmana jednog od najvećih svjetskih klubova. Jupp Heynckes, Josep Guardiola, Carlo Ancelotti, Niko Kovač, Hansi Flick i Julian Nagelsmann mijenjali su se kao šefovi stručnih stožera Bayerna, ali Tapalović je bio konstanta pod svima njima.

Bayernov sportski direktor Hasan Braco Salihamidžić objavio je da Tapalović odlazi zbog "razlika u pogledu načina na koji je trebalo raditi" između njega i glavnog trenera. Bayernov insajder otkriva detalje. Kerry Hau, glavni reporter njemačkog SPORT1, jako dobro upućen u situaciju u Bayernu, piše da je Tapalović, koji je postao legenda najboljeg njemačkog kluba, morao otići na inzistiranje Nagelsmanna.

"Problemi između njih dvojice datiraju još od prošle sezone. Tada je Nagelsmann shvatio da detalji interne komunikacije unutar stožera cure igračima u svlačionicu. Izvor kojim se to do tamo probilo je Tapalović. On bi povjerljive informacije rekao svom intimusu Manuelu Neueru, a ovaj svim suigračima."

Tapalović je u Bayern došao kao osoba iznimno bliska Neueru. Sprijateljili su se kao golmani Schalkea iz obojici rodnog Gelsenkirchena, a ubrzo su postali nerazdvojni. Neuer je uz starijeg kolegu zavolio Hrvate i Hrvatsku te postao stalni gost njene obale. Zato mu je na društvenim mrežama objavio dirljivu oproštajnu poruku, a Tapalović je u svojoj objavi bez riječi potvrdio da je Nagelsmann krivac za njegov odlazak. 

Pročitajte više