Bayernov predsjednik: Branit ću Kovača do smrti

Foto: EPA

NIKO KOVAČ u samo dva tjedna prošao je put od omiljenog trenera Bayerna koji gazi sve pred sobom, do glavnog krivca za nezapamćenu krizu bavarskog giganta.

Nedavno je pobjedom protiv Schalkea stigao do sedme pobjede na klupi Bayerna u isto toliko utakmica uz gol-razliku 19:2. Ali, nakon toga su se strmoglavili Bayernova igra i rezultati. Četiri utakmice zaredom nije pobijedio. Po dva remija i poraza pokrenuli su histeriju u njemačkim medijima i javnosti, koji i jednu Bayernovu utakmicu bez pobjede tretiraju senzacijom, a kamoli četiri uzastopne. 

Ali, ovaj put mediji imaju materijala za dramatične priče, jer protiv Kovača su ustale i neke Bayernove zvijezde, nezadovoljne trenerovim pretjeranim rotacijama, kao i onim što je suprotno tome, a to je da su starci Ribbery i Robben pretplaćeni na mjesto u momčadi.

Teški domaći poraz (0:3) od Monchengladbacha u sedmom kolu Bundeslige za sada je vrhunac krize koja je Kovaču donijela najteže dane u trenerskoj karijeri, još otkako je smijenjen kao izbornik Hrvatske zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Euro 2016.

Njemački mediji raspisali su se kako mu predsjednik Uli Hoeness i izvršni predsjednik Karl-Heinz Rumenigge upadaju u svlačionicu i intenzivno traže zamjenu, te da se u klubu održavaju krizni sastanci.

Međutim, Hoeness je u intervjuu Süddeutsche Zeitungu dao najveću podršku Kovaču: "Stojimo kao jedan iza njega, bez obzira na trenutnu situaciju, ali i na to što će se dogoditi idućih tjedana. Branit ću Niku Kovača do smrti. Imamo savršem odnos s njim i situacija je mirna. Ni na trenutak nisam razmišljao o tome da zamijenimo trenera."

 

Pročitajte više