"Bayernov trener mora biti poput Hiddinka"

POČASNI predsjednik Bayern Münchena i istaknuta ličnost svjetskog nogometa Franz Beckenbauer jasno je i bez okolišanja dao do znanja upravi kakve bi karakteristike trebao imati novi trener kluba.

U posljednjih pet bundesligaških utakmica do kraja sezone na klupi Bayerna će sjediti Jupp Heynckes, ali je on samo privremeno rješenje, te je uprava kluba u potrazi za trajnim rješenjem.

"Nadajmo se da ćemo uspjeti dovesti trenera koji je približno iste klase kao Guus Hiddink", rekao je Beckenbauer i nastavio govoriti o sada već bivšem treneru kluba Jürgenu Klinsmannu.

"Klinsmann je imao puno kredita s obzirom na rezultate koje je ostvario s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu (treće mjesto na SP-u u Njemačkoj 2006.), ali puno je naših navijača bilo protiv njega na klupi od prvog dana. Podcijenili smo negativnu atmosferu koje se stvorila oko njega".

Kako je Hiddink aktualni trener Chelseaja i ruske reprezentacije nedostupan je do daljnjega, kao novi kandidati za Bayernovu kupu spominju se Roberto Mancini, Luiz Felipe Scolari, Frank Rijkaard i Bernd Schuster, dok se navodno Martin Jol nalazi pri samom vrhu popisa Bayernove uprave.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više