CONCACAF

Bayernovo čudo proglašeno najboljim igračem CONCACAF-a. Igrat će protiv Hrvatske

Foto: EPA

ALPHONSO DAVIES postao je prvi Kanađanin kojega je Nogometni savez Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF) proglasio nogometašem godine. Igrač minhenskog Bayerna, koji ima tek 21 godinu, pridonio je prvom kanadskom plasmanu na Svjetsko prvenstvo od 1986. godine. Kanađani će u Kataru igrati u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Marokom.

Davies, koji je zabio pet golova i upisao osam asistencija u 13 utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, propustio je posljednju utakmicu zbog upale srčanog mišića nakon što je obolio od koronarne infekcije. "Drago mi je što sam dobio ovu nagradu. Nogomet donosi radost. Nogomet donosi sreću i pokazuje vam svijet", rekao je branič koji je pomogao Bayernu da osvoji naslov prvaka Njemačke.

Prije no što je 2019. godine došao u Bayern, nastupao je za kanadski Vancouver. Konkurenciju za nagradu CONCACAF-a činili su mu Christian Pulisic, Jonathan David, Weston McKennie, Michail Antonio i Hirving Lozano. Dodajmo kako je među nogometašicama nagradu dobila Amerikanka Crystal Dunn. Glasaju treneri i igrači iz 41 reprezentacije te predstavnici medija i navijači.

Pročitajte više