BBB se susreću s ljubiteljima Karadžića i Mladića

NAVIJAČI praške Sparte su za prvo kolo češkog prvenstva početkom kolovoza pripremili koreografiju sa porukama "Karadžiću i Mladiću - držite se", "Slaveni nerazdvojni" i "Smrt EU".

Patrik Berger: Balkanski tehničari sa vojskom navijača iza sebe su najgori mogući izbor

U ovom pročetničko-antieurointegracijskom koktelu Spartinih navijača, svakako je najveća glupost poruka koja poziva nas sveslavensko jedinstvo povodom hajke na ratne zločince i masovne ubojice, koji su s jednakim guštom naređivali genocid, etničko čišćenje i ratne zločine nad neslavenima i Slavenima.

Sigurno je kako ovakav romantični pogled na panslavensko jedinstvo i buntovništvo pod naletom Europske Unije najviše duguje romantičnim predodžbama iz austro-ugarske prošlosti, ali ga sadašnjost i recentna prošlost najbolje demantira.

Neka Spartini navijači prilikom gostovanja u Zagrebu svrate u Ivanovo Selo

Mržnjom zadojene češke glupane valjalo bi upoznati sa događajem iz nedavnog rata u Hrvatskoj, kada su prekosavski suborci i sunarodnjaci Karadžića i Mladića slavensku nerazdvojnost demonstrirali u Ivanovom Selu pored Daruvara.

U jednom od najstravičnijih pokolja u ratu u Zapadnoj Slavoniji, srpske snage su nakon ulaska u mjesto sa brojnom češkom manjinom nasred ceste koja vodi kroz selo poredali dvadesetak mještana i na njih ispalili topovsku granatu. Svih 14 ubijenih bili su Česi.

Navijači slave četnike, kapetan momčadi naciste

Pavel Horvath, kapetan Sparte i ljubimac navijača (koji je prešao u Plzen) je prošle godine za vrijeme utakmice sa rivalima Viktorijom Žižkov navijače pozdravio nacističkim pozdravom i zato ga je češki nogometni savez kaznio dotad najvećom kaznom od gotovo sedam tisuća eura "zbog narušavanja dobrog imidža češkog nogometa".

"Nisu uzvikivali Sieg Heil nego ime pomoćno trenera"

Koliko su u Sparti nemoćni i očajni u borbi sa ispadima njihovih navijača, svjedoči i protuargument na saslušanju povodom ovog incidenta, kada su se branili od kazne "argumentom" da njihovi navijači nisu uzvikivali "Sieg Hail" na utakmici sa Viktorijom, nego "Siegl Horst", ime pomoćnog trenera kluba.

Antisemitske huligane bojkotira i televizija

Tamnopute protivničke igrače Spartini huligani redovno časte majmunskim glasanjem, a prije dvije godine Sparta je zbog antisemitskih i rasističkih slogana navijača na utakmici sa Ajaxom kažnjena sa 40 tisuća eura i sljedeću domaću utakmicu Lige prvaka protiv Arsenala morala je igrati sa zatvorenom navijačkom tribinom.

Prošle sezone u gradskom derbiju protiv Slavije, Spartini navijači su dosegli vrhunac u brutalnoj tučnjavi sa najvećim rivalima kada je uništeno nekoliko kamera nacionalne televizije zbog čega je televizija najavila bojkot utakmica Sparte.

Ušutkali ih ujedinjeni rusko-poljski navijači

Nisu Spartini huligani uvijek tako strašni u Pragu, točnije kada naiđu na dostojne protivnike koji im "ukradu show". Desilo se to krajem studenog prošle godine "prije, za vrijeme i poslije utakmice" Lige Uefa sa moskovskim Spartakom. kada su ostali u drugom planu pod naletom gostiju iz Moskve kojima su pojačanje pružili navijači Lecha iz Poznana.

Z.A.

Pročitajte više