BBB: Više nećemo pjevati pjesmu "Šugava Rijeko"

Foto: Luka Batelić/PIXSELL

RIJEKA i DINAMO od 18 sati na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu finala SuperSport hrvatskog Kupa, nakon što je prva utakmica na Maksimiru završena bez golova. Nakon što je Dinamo u napetoj završnici prvenstva uspio prestići Rijeku i osvojiti naslov prvaka Hrvatske tako da je jedinom rivalu za titulu pobjegao dramatičnom pobjedom upravo na Rujevici, sada će se momčadi Sergeja Jakirovića i Željka Sopića ponovno susresti u borbi za trofej.

Rijeci je spomenuti domaći poraz od Dinama bio jedan od četiri uzastopna u završnici SuperSport HNL-a i kup joj je ostao kao jedina šansa za trofej ove sezone. S druge strane, Dinamo je na korak do dvostruke krune. Napominjemo da se finale igra po pravilu gola u gostima. S obzirom na to da je prvi meč u Zagrebu bio 0:0, Dinamo je na uzvratu u prednosti jer će osvojiti kup ako nakon 90 minuta bude remi s golovima. Ako nakon isteka regularnog dijela bude bez golova, slijede produžeci.

BBB: Više nećemo pjevati pjesmu "Šugava Rijeko"

Uoči utakmice na Rujevici, oglasila se navijačka skupina Dinama Bad Blue Boys koji su kratko poručili: "Odlukom vodstva grupe, BBB vise neće pjevati Šugava Rijeko, smrdljivi grade... U prošlosti je napravljena greška, Rijeka je dala ogroman broj hrvatskih branitelja i pjevanje te pjesme nema smisla."

Inače, tekst pjesme koju kao rugalicu Armadi i Rijeci uvijek pjevaju BBB-i i Torcida glasi: "Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade / Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba / Od Vežice do Lovrana sve je puno muslimana / od Kantride do Turnića sve su djeca Poturica."

Druga pozitivna poruka navijača Dinama uoči susreta s Rijekom

To je već druga pozitivna poruka navijača Dinama uoči finalnih susreta Kupa budući da su prije dva tjedna poručili svom klubu da žele da navijači Rijeke dobiju na raspolaganje cijelu južnu tribinu maksimirskog stadiona: "Ovim putem apeliramo na vodstvo našeg kluba da gostujućim navijačima stavi na raspolaganje puni kapacitet južne tribine Maksimira i da se takve prakse drži i ubuduće.

Sve dok je konfiguracija stadiona i te tribine takva kakva jest i dok to nije na štetu Dinama i njegovih navijača. Bez obzira na to što nam dolazi klub koji gostujuće navijače smješta u kavez, želimo da gostujućim navijačima svih klubova koji gostuju na Maksimiru bude omogućen normalan tretman i maksimalan broj ulaznica."

 

Pročitajte više