HRVATSKI treneri

BBC: Bilić od šoka do senzacije u samo šest dana

Foto: Profimedia

SLAVEN BILIĆ vodio je Watford do pobjede 4:0 kod Stokea u 11. kolu Championshipa samo šest dana nakon što je iznenađujuće preuzeo engleskog drugoligaša. Točnije, nakon što je njegov prethodnik Rob Edwards neočekivano dobio otkaz nakon samo četiri mjeseca. Morao je otići prebrzo čak i za Watford, čiji je vlasnik Gino Pozzo poznat po stalnom mijenjanju trenera. Imenovanje Bilića je čak 19. put da je Watford promijenio trenera u deset godina.

Bilić je sjajno startao u Watfordu. Uvjerljivom pobjedom probio se na sedmo mjesto, samo bod od onog koje na kraju sezone vodi u doigravanje za Premiership. Biliću je ovo drugi trenerski angažman u drugoj engleskoj ligi. Prvi je završio jako uspješno, izravnim plasmanom u prvu ligu s West Bromwich Albionom u ljeto 2020. Sada se od njega traži isto u Watfordu.

"Bilić je morao odmah pobijediti i imao je savršenog suparnika"

BBC o njegovoj prvoj utakmici piše: "Slaven Bilić krenuo je senzacionalnom pobjedom u kojoj su njegovi nezadrživi Stršljenovi (nadimak Watforda, op.a.) zabili četiri gola Stokeu. Navijače Watforda šokirao je otkaz Edwardsu u ponedjeljak i Biliću je bila nužna pobjeda u prvoj utakmici kako bi momčadi i klubu donio instantni skok ne samo rezultata nego i atmosfere.

Za sve to Watford je imao idealnog suparnika u jadnom Stokeu. Ta momčad, sa samo 12 bodova iz 11 kola je beznadna i nije čudo da je od Watforda doživjela najteži poraz otkako se prije četiri godine vratila u drugu ligu.

Zadnji put Stoke je na domaćem terenu primio četiri gola od Chelseaja kao prvoligaš, u rujnu 2017." BBC ipak ističe: "Ipak, prvi gol Watford je u 12. minuti postigao iz čistog ofsajda i trebao je biti poništen. No, kod ostala tri, koje su gosti zabili u zadnjih 25 minuta, nema nikakvih zamjerki."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DVOJBENI GOL BILIĆEVE MOMČADI

Pročitajte više