BBC nakon poništenog gola Ekvadora: HMMMMMMMMMM

Foto: EPA

Ekvador je pobijedio Katar 2:0 u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva. Južnoamerička momčad zabila je gol na samom početku susreta, već u trećoj minuti. Domaći golman loše je reagirao na centaršut, Felix Torres je odbijenu loptu poslao u peterac, a Enner Valencia je skrenuo loptu glavom u gol. 

Već su igrači Ekvadora proslavili pogodak, a onda je talijanski sudac Orsato zaustavio igru i krenuo gledati snimku. Nakon provjere VAR-a odlučio je da gol Valencije ne vrijedi. Isprva nikom nije bilo jasno zašto je taj gol poništen. BBC je u svom prijenosu uživo samo napisao: "HMMMMMMMMMMM", a zatim: "Vidjeli smo snimku. Mislimo da je dosuđeno zaleđe Ennera Valencije prvi put, ali nismo baš uvjereni." Nakon nekoliko snimki i objašnjenja prevladalo je mišljenje da se radi o zaleđu.

"Gol je poništen. Vidjeli smo samo jednu snimku i mora da se radilo o vršcima prstiju Torresa koji je dobio prvi zračni duel s golmanom", inicijalno je napisao engleski portal Sky Sports u svom tekstualnom prijenosu.

Valencia kasnije zabio

Uskoro je Ekvador ipak stigao do vodstva. Enner Valencia zabio je dva pogotka u prvom poluvremenu. Najprije je u 16. minuti pogodio iz penala, a onda je u 31. minuti zabio za 2:0 glavom nakon centaršuta Preciada. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i Ekvador je nakon prve utakmice s tri boda na prvom mjestu skupine A, u kojoj su još Senegal i Nizozemska.

Pročitajte više