BBC: Uhićeno je četvero Hrvata, optuženi su da su opljačkali nogometnu zvijezdu

Foto: EPA

ČETVERO Hrvata u dobi od 23, 27, 31 i 42 godine optuženo je da je 4. travnja provalilo u dom, a zatim i opljačkalo nogometaša Newcastlea Alexandera Isaka (24), objavio je BBC. Četvorka je nedavno iz Italije doputovala u Veliku Britaniju, a uhićena je u petak u West Midlandsu.

Svi su oni optuženi za niz provala, pa tako i za ovu u Darras Hallu, u dom švedskog reprezentativca. Newcastle je Isaka u ljeto 2022. doveo za 70 milijuna eura iz Real Sociedada, čime je postao najskuplji igrač u povijesti engleskog kluba. Isaku su ukradeni gotovina, skupocjena dizajnerska odjeća, nakit i automobil, koji je kasnije pronađen, potvrdila je policija.

Daily Mail objavio imena optuženih

Fantastični napadač u trenutku provale nije bio kod kuće i tako je postao samo jedna u nizu žrtava provala u Sunderlandu i Newcastleu, a u kojima je nestala imovina vrijedna više milijuna funti. Daily Mail također piše da je riječ o Hrvatima te navodi njihova imena: Jela Jovanović (42), Valentino Nikolov (31), Giacomo Nikolov (27) i Charlie Jovanović (23).

Britanski inspektor Shaun Fordy je rekao: "Ovo je bio izvanredan prikaz kvalitetnog partnerskog policijskog rada. Operacija pokazuje da nećemo tolerirati ovu vrstu zločina u našoj regiji. Želimo zaštititi našu zajednicu i uhititi one za koje vjerujemo da su odgovorni."

Isak briljira u Newcastleu

Isak je karijeru započeo u švedskom AIK-u. Borussia Dortmund dovela ga je 2017. za 8.6 milijuna eura, dok ga je Real Sociedad dvije godine kasnije platio 15 milijuna eura. Transfer karijere napravio je 2022. godine odlaskom u Newcastle, u kojem briljira.

Ove sezone upisao je 34 nastupa, 21 pogodak i jednu asistenciju. Nastupa i za reprezentaciju Švedske, za koju u 44 utakmice ima deset postignutih pogodaka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura.

Pročitajte više