PREMIERSHIP

BBC-jevi stručnjaci ne slažu se s novinarima i igračima: Henderson nije igrač sezone

Foto: EPA

JORDAN HENDERSON ima sezonu za pamćenje. Osim što je osvojio naslov prvaka s Liverpoolom, koji je Anfield čekao 30 godina, dobio je i velike individualne nagrade.

Tako su ga u petom mjesecu navijači izabrali kao najboljeg igrača Premiershipa, a prije nekoliko dana tu su ocjenu potvrdili i novinari. Ipak, BBC je danas objavio rezultate glasanja nagrada u kojima su sudjelovali stručni suradnici. Među njima se nalaze igračke legende poput Rija Ferdinanda, Alana Shearera, Iana Wrighta, Ruuda Gullita, Chrisa Suttona, Philla Nevillea i drugih.

Uvjerljivu pobjedu odnio je Kevin De Bruyne s 45% glasova. Nakon njega slijede Henderson (27%), Mane (11%) i Van Dijk (9%), dok je 8% glasača izabralo druge igrače. De Bruyne je imao sjajnu sezonu. Zabio je 13 golova i dodao 20 asistencija te je bio najbolji igrač lige u gotovo svim statistikama koje se odnose na kreiranje šansi.

De Bruyne je najbolji kreator današnjice

Najboljim trenerom proglašen je Jürgen Klopp, a najboljim mladim igračem Trent Alexander-Arnold, koji su te nagrade osvojili po svim izborima (navijačkom, novinarskom i stručnom). 

Titulu najugodnijeg iznenađenja sezone ponio je Danny Ings koji je za Southampton ubilježio 22 pogotka i dvije asistencije. Najboljom igračicom u ženskoj ligi proglašena je Vivianne Miedema iz Arsenala.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više