Beck uzvraća udarac: Aco je dvolični rasist i lažov

ROMEL BECK, nesuđeni igrač Zadra, oglasio se nakon što ga je trener Aco Petrović potjerao iz momčadi. Beck je izbačen iz momčadi, sigurno neće igrati u Zadru i traži novi klub.

Posjetimo, Petrović i Beck sukobili su se na pripremnoj utakmici u Francuskoj. Meksički reprezentativac je odbio ući u igru nakon čega ga je Aco potjerao.

"Nisam ušao u igru zbog načina na koji se trener odnosio prema meni i razgovarao sa mnom. Kad sam sjeo na klupu, trener mi je počeo nešto govoriti. Nisam ništa razumio, a jedina riječ koju sam shvatio bila je weak (slabić). Nakon toga sam mu rekao da mi se ne obraća tako i ako ima ikakav problem da to možemo riješiti. No, on je počeo nervozno hodati te je rekao meni i Jubyju Johnsonu da uđemo u igru. Rekao sam da neću igrati ako će se tako odnositi prema meni, jer želim da me poštuje. Nakon događaja u Francuskoj, nije mi se više obratio, nije imao hrabrosti reći mi da sam nepoželjan u momčadi nego je poslao Pina (Pino Giergia, sportski direktor Zadra) da mi to priopći", rekao je Beck za ZadarSport.

"Jedan igrač mi je rekao da je Aco nastupio rasistički"

Beck kaže i da mu je jedan igrač Zadra rekao da ga je Aco uvrijedio rasističkim izjavama.

"Mislim da me uvrijedio. Kasnije sam razgovarao s jednim igračem Zadra i po onome što mi je rekao, ispada da je Petrović nastupio rasistički. Nisam htio to spominjati, ali sam odlučio i to reći kad je na meni red da ispričam svoj dio. No, nije istina da sam mu prijetio i govorio da ću ga naći i istući. Nisam mu uputio ni jednu riječ, a kamoli mu prijetio."

"Htio sam se ispričati, ali on to nije htio čuti"

Pertović je tvrdio da se Beck nakon incidenta nije htio ispričati, a igrač tvrdi da to nije istina.

"Laž, taj čovjek govori samo laži. Menadžer mi je rekao da bi bilo dobro da se ispričam treneru, a ja sam progutao ponos i rekao sam Pinu da se želim ispričati. On je to otišao prenijeti Aci u drugu prostoriju, ali od tamo sam čuo Acino vikanje na Pina i shvatio da on ne želi čuti moju ispriku. Moje konačno mišljenje je da je on dvolična osoba koja voli puno lagati. Ni drugi igrači ga ne vole, neki su mi već u početku rekli o kakvom se čovjeku radi."

"Nikad nisam rekao jednu riječ protiv Zadra"

Igrač je kaže da nije točno da je podcijenio klub i igrače te da je kasnio na treninge.

"Nikada nisam rekao da su igrači loši, niti sam rekao da je klub loš. Ni jednu riječ protiv Zadra nisam rekao jer mi se ovdje jako sviđa. Nije ni istina da sam kasnio na treninge, jednom sam zakasnio na sastanak i to je bio jedini put."

"Želio bih igrati u Zadru, ali samo kad Aco ne bude tu"

Beck kaže da bi želio igrati u Zadru, ali pod jednim uvjetom.

"Da, želim igrati za Zadar, igrao bih odmah sada da me pozovu ali - da Aco nije trener. No, kako su se stvari razvile, najbolje da odaberem neki drugi klub. Za godinu ili dvije bih prihvatio poziv Zadra, kad Aco ne bude tu. Još uvijek postoji šansa da zaigram u NBA-u i mislim da ću uspjeti u tome."

M.Pa.
Foto: ZadarSport

Pročitajte više