Beckenbauer: Bayern će biti siguran u Izraelu

PREDSJEDNIK minhenskog Bayerna Franz Beckenbauer u nedjelju je kazao kako se igrači, vodstvo i navijači njemačkog kluba ne moraju plašiti gostovanja u Tel Avivu, dok će on osobno zatražiti od nogometaša da prije utakmice Lige prvaka sa Maccabiem svakako posjete memorijalni centar Yad Vashem posvećen žrtvama holokausta.

Imamo veliko povjerenje u izraelsku vladu koja će se brinuti o našoj sigurnosti, pa u Tel Avivu možemoo misliti samo na nogomet, kazao je Beckenbauer, prisjetivši se svog prošlog boravka u Tel Avivu 1987. kada je kao izbornik njemačke reprezentacije otišao u Yad Vashem.

Istodobno, popularni "Kaiser" je odbio poziv Izraelaca da Bavarci posjete sinagogu, pravdajući se "vjerskim razlozima", budući da u srijedu u Izraelu počinju blagdani Roch Hashana povodom židovske Nove godine. Izraelci su zbog početka tih blagdana tražili da se utakmica igra dan kasnije, no UEFA je odbila njihov zahtjev.

Iako je Beckenbauer kazao kako "politika mora biti izvan nogometa", pojavio se problem oko nastupa Bayernova nogometaša Iranca Vahida Hashemiana zbog čega je Bayern morao kontaktirati Iranski nogometni savez kako Hashemian ne bi snosio polsjedice ukoliko se odluči ipak igrati u Izraelu. Trener Felix Magath je izjavio kako je odluku o nastupu prepustio samom Hashemianu.

Pročitajte više