Beckham debitirao u američkoj ligi

DUGO očekivani nastup Spice Boya u MLS-u se dogodio, pa makar na posljednjih 18 minuta, koliko je igrao u porazu Galaxyja od DC Uniteda (0:1) u Washingtonu.

Engleski izbornik Steve McClaren je potegnuo do američkog glavnog grada kako bi svjedočio ulasku njegove uzdanice u 72. minuti igre, a Becks je bio oduševljen što je konačno zaigrao za svoju momčad, iako se još nije oporavio od ozljede gležnja.

Ovo je bio prvi Beckhamov nastup u službenoj utakmici nakon što je prije 20-ak dana odigrao 13 minuta u prijateljskoj utakmici protiv Chelsea.

"Nije pristojno razočarati ljude koji su platili mnogo novca kako bi vas gledali, tako da je bilo dobro ponovo se naći na terenu", izjavio je poslije utakmice Beckham, ali su osjećaji najsjajnije zvijezde Galaxyja bili pomiješani, obzirom da je DC pobijedio njegovu momčad Emiliovim zgoditkom. "Bila je to dobra, ali i loša noć", mudro je zaključio Beckham.

Osvrnuo se na očekivanja koja se postavljaju pred njega: "Sigurno je kako postoji određeni pritisak jer svi pričaju o tome kako sam došao u Major League Soccer, a još nisam zaigrao, ali ja ga ne osjećam u tom smislu, nego tako da u sebi gorim od želje da budem opet spreman i nastavim igrati".

To željno iščekuje i engleski izbornik, koji se sastao sa Beckhamovim novim trenerom Frankom Yallopom i generalnim menadžerom LA-a, Alexija Lalasa, kako bi pratio oporavak igrača kojeg željno iščekuje u reprezentaciji.

"Steve želi Davida potpuno spremnog, pa ćemo vidjeti kako brzo će teći njegov oporavak sljedećeg tjedna i zajednički ćemo donijeti odluku", izjavio je Lalas. Beckham tijekom kratkog nastupa nije pogoršao ozljedu.

 Foto: AFP

Pročitajte više