Beckham ipak dolazi u Real

ENGLESKI nogometaš David Beckham pristao je na prijelaz u Real Madrid, javlja španjolska Radio Marca, dodajući kako je to odlučeno na sastanku čelnika Reala i Manchester Uniteda u utorak navečer.

Prema Radio Marci, Bekcham će potpisati četverogodišnji ugovor u vrijednosti između 25 i 30 milijuna eura.

Sportski direktor Reala Jorge Valdano kazao je kako će Beckham potpisati za "kraljevski klub" 2. srpnja.

Slavlje u Madridu, razočaranje u Barceloni

Potvrda prijelaza engleske nogometne zvijezde Davida Beckhama u Real oduševila je sve madridske medije, ali istodobno razočarala pristalice Barcelone, koja se također trudila dovesti kapetana engleske reprezentacije.

Vijest da će Beckham potpisati četverogodišnji ugovor sa Realom za 35 milijuna eura i plaću od šest milijuna eura, koliko imaju i ostale zvijezde Reala Ronaldo, Luis Figo i Zinedine Zidane, bila je prva vijest u svim španjolskim medijima.

Radio-postaja Cadena SER prva je objavila Beckhamov dolazak, nazvavši ga "prijelazom stoljeća", a momčad Reala "najveću u povijesti nogometa".

Suparnička radio-postaja COPE otvorila je eter brojnim navijačima Reala koji su se dugo "naslađivali" novim pojačanjem i moći koju sada "Kraljevski klub" posjeduje sa Beckhamovim dolaskom među zvijezde poput Ronalda, Zidanea, Raula, Figa, Roberta Carlosa i ostalih.

Istodobno, u Barceloni su se mediji ponašali sasvim oprečno, jer su pristalice katalonskog kluba bile sigurne u obećanje novoizabranoga predsjednika Joana Laporte da će Realu "oteti" Beckhama.

Televizija TV-3 se pita kako je moguće da Real, koji je u ogromnim dugovima, može izdvojiti basnoslovni novac za Beckhama, te zaključuje kako će iz Madrida sigurno otići Jose Maria Guti i Figo. Novi predsjednik Laporta proglašen je "lašcem" već nakon par dana od njegova ustoličenja, pa tako Radio Ramblas tvrdi da bi mogao biti predsjednik sa najkraćim stažem ukoliko na Nou Camp uskoro ne stigne prava zvijezda. To bi, prema slušateljima Radio Ramblasa, mogao biti samo Brazilac Ronaldinho.


Pročitajte više