Beckham: Još mogu služiti Engleskoj

DA JE BECKHAM od prve minute bio u sastavu one kišne noći na Wembleyu protiv Hrvatske, možda sada pred Engleskom ne bi bilo "prazno ljeto". Nakon što je savršenim dodavanjem preko cijelog igrališta pronašao Landona Donovana, svog klupskog kolegu, u pripremnoj utakmici između L.A. Galaxya i FC Dallasa, Beckham je izjavio;

"Uvijek sam rekao da želim biti dio engleske reprezentacije i od toga neću odustati. Još uvijek želim igrati za svoju domovinu i to neće promijeniti činjenica što se trenutno nalazim na drugoj strani svijeta. Moja igra neće biti drukčija zato što su standardi drukčiji. Nikad neću biti tip igrača koji će driblati i prelaziti druge, ali ako mi date nekoliko metara, uvijek ću dodati loptu na pravo mjesto. Moja se igra uvijek temeljila na tome."

Beckham treba Englesku kako bi svom američkom iskustvu dao svrhu, pitanje je jedino treba li Capellova Engleska njega. Amerika nije nogometna "žabokrečina" već zemlja u kojoj čak i nekome kao što je Beckham prijeti pad popularnosti. Prošle sezone Beckham se baš i nije naigrao zbog ozljede i zbog toga što je u Kaliforniju stigao u jeku sezone, međutim i to je bilo dovoljno da se unaprijed razgrabe ulaznice za utakmice L.A. Galaxya.

Iako je i u Americi jako popularan, sa svojom slavom se ipak lakše nosi nego u Engleskoj ili Madridu. Daleko od toga da je u Kaliforniji pošteđen paparazza, ali ipak ih nema u tolikom broju kao na Starom kontinentu.

Sve u svemu David Beckham je pokazao da bi u novoj sezoni mogao predvodit svoje L.A. Galaxye do naslova u MLS-u, a engleski navijači se nadaju da će ih odvesti na SP 2010., jer bi za kolijevku nogometa još jedno odsustvo s velikih natjecanja bilo ravno katastrofi.

F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više