Beckham odlazi u Inter

INTERNAZIONALE je ponudio ugovor Davidu Beckhamu, kojem za šest mjeseci istječe ugovor u Realu i na ljeto je slobodan igrač.

Vodeća momčad Serie A je iskoristila mogućnost da na ljeto dovede Beckhama bez odštete, a kako je od danas on slobodan za pregovore sa drugim klubovima, preostalo je samo da Inter sa igračem dogovori detalje.

Između Kraljevskog kluba i Beckhama je puklo zbog toga što Becks nikako nije Realu želio prepustiti 50 posto prava koja uživa zahvaljujući svom stausu marketinške ikone. Manje od prepuštanja dijela bogatog  kolača od parfema, kopački, brtvica i ostalih stvarčica koje reklamira, Beckhama smeta i to što mu u Realu ne mogu garantirati mjesto u prvoj momčadi.

Dokaz da je i Real definitvno digao ruke od Beckahama, je i to da na kraju nije ni došlo do susreta koji je bio zakazan za jučer između Peđe Mijatovića i Beckhamovog agenta, na kojem su dvije strane trebale pokušati dogovoriti o eventualnom produljenju ugovora.

Inter, čiji predsjednik Moratti već odavno sniva o dovođenju Beckhama u prijestolnicu Lombardije, je samo čekao takav rasplet i ekspresno Beckhamu, koji u Realu broji sitno - tek šest mjeseci, ponudio ugovor na dvije godine, sa opcijom na još jednu. Englez bi bio drugi galacticos, nakon Figa, koji će veteranske godine dočekati u Interu

Međutim, Real je toliko iziritiran Beckhamovim odbijanjem da klubu prepusti dio svojih reklamnih prava, da je čak u igri i opcija po kojoj bi ga prodali u zimskom prijelaznom roku, kako bi barem nešto zaradili na njemu.

Neroazzuri nemaju ništa protiv ni takvog raspleta situacije, a Beckhamov transfer već sada bi Inter koštao oko šest milijuna eura, što je prava sitnica kada se zna koliko bi se njegovim dovođenjem profitiralo, prije svega na marketinškom planu.

Foto: AFP

Pročitajte više