Beckham opet izgubio i ozlijedio koljeno

U FINALU SuperLige meksička Pachuca svladala je Galaxy nakon izvođenja jedanaesteraca, a David Beckham je morao napustiti teren u 33. minuti utakmice zbog ozljede desnog koljena.

U prvih devedeset minuta utakmice bilo je 1:1. Pachuca je 23. minuti povela autogolom Petera Vagenasa, a Galaxy je izjednačio pogotkom Chrisa Cleina pred sam kraj utakmice, u trećoj minuti sučeve nadoknade.

Produžetak je završio bez pogodaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima je Pachuca slavila s 4:3. Vratar Pachuce Calero obranio je udarce Petera Vagenasa, najvećeg tragičara susreta, i Landona Dovana, dok je Abel Xavier u posljednjoj šestoj seriji promašio vrata Pachuce.

Time su Meksikanci došli do četvrtog trofeja u ovoj godini i zaradili nagradu od milijun dolara. Utakmica se igrala pred polupraznim stadionom u Carsonu. Na Home Depot Centeru se okupilo samo 12.500 gledatelja, a razlog je bio nedostatak parkirnog prostora koji su zauzeli studenti iz obližnje kalifornijske državne škole Cal State Dominguez Hills.

David Beckham je nakon jednog duela s veznjakom Pachuce Fernandom Salazarom pao preko lopte i ostao ležati na travnjaku. Englez se zatim ustao i uz bolnu grimasu šepajući došao do klupe Galaxyja gdje je zatražio zamjenu.

U prvi trenutak se činilo da je Beckham istegnuo ligamente desnog koljena, ali je kasnije ustanovljeno da je ipak riječ o uganuću. Beckham je u poluvremenu sam otišao svlačionicu vidno šepajući. Odjeven u sivo odijelo Beckham se vratio gledati svoju momčad u drugom poluvremenu, a čak se spustio i na teren netom prije izvođenja jedanaesteraca kako bi ohrabrio svoje klupske kolege i dao im pokoji savjet.

Galaxy iduću utakmicu igra u subotu protiv Real Salt Lakea, a Beckham u nedjelju putuje u Englesku na pripreme „gordog albiona“ za predstojeće kvalifikacijske susrete za EP 2008. Međutim, u ovom trenutku se još uvijek ne zna hoće li Beckham nakon najnovije ozljede biti u stanju dati svoj doprinos u nastojanju engleske reprezentacije da se plasira na Europsko prvenstvo.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više