Beckham zabio iz slobodnjaka

DAVID BECKHAM je postigao prvi pogodak za svoju novu momčad Los Angeles Galaxy te asistirao kod drugog gola Landonu Donovanu za pobjedu njegove momčadi od 2-0 u polufinalu SuperLige protiv D.C. Uniteda, te time na najbolji način opravdao poziv Stevea McClarena u reprezentaciju.

Beckham je u svome stilu postigao pogodak iz slobodnog udarca. U 28. minuti s udaljenosti od 20 metara prebacio je "živi zid" i pogodio lijevi kut gola D.C. Uniteda za vodstvo Galaxyja od 1-0. U 47. minuti je "podvalio" loptu iza obrane D.C. Uniteda i Donovanu nije bilo teško svladati Troyja Perkinsa.  

Becks je zaigrao za Galaxy od prve minute, nosi je kapetansku traku i proveo 63. minute na terenu, a prilikom izlaska s travnjaka doživio je "standing ovation" polupraznog stadiona u Carsonu. 

Galaxy će 29. kolovoza ugostiti meksičkog prvaka Pachucu u finalu SuperLige koju sačinavaju momčadi iz SAD i Meksika. Pobjednik turnira osvojit će nagradu od milijun dolara.

Nakon što je propustio oglede s Torontom i New Englandom zbog ozljede gležnja, Beckham bi trebao odigrati prvu utakmicu u MLS-u u nedjelju kada Galaxy gostuje u New Yorku. 

Totalsport
Foto: AFP
 
 

Pročitajte više