Beenhakker: Moji igrači su jako umorni, smanjit ćemo intenzitet treninga

IZBORNIK Poljske, Leo Beenhakker, nakon jučerašnje minimalne pobjede nad Albanijom, rekao je kako mu rezultat nije bio u prvom planu nego da samo želi što bolje spremiti svoje nogometaše za Euro.

"Drago nam je da smo slavili, ali rezultat nam nije primaran. Naš glavni cilj je pripremiti igrače od kojih će 23 najspremnijih ići na Euro. Na utakmici smo kontrolirali igru, radili smo presing i time mogu biti zadovoljan. Nisam mogao previše zahtijevati od igrača, jer su jako umorni od priprema. Sad ćemo trenirati malo lakše te se nadam da će se moji momci za utakmicu s Danskom u nedjelju osjećati puno bolje", rekao je Beenhakker.

Nakon što se na utakmici sa švicarskim drugoligašem Schaffhausenom ozlijedio Jakov Blaszczykowski, jučer je stradao i Wojciech Lobodzinski koji je prevezen u bolnicu.

"Još ne znamo što je posrijedi. Čekat ćemo, a nakon pregleda će se znati više. Što se tiče Blaszczykowskog koji je ozlijedio butni mišić, on do sljedećeg tjedna neće trenirati punom parom", smatra poljski izbornik.

Žuravski: Dobro se slažem s Guerreirom

Jedini strijelac na utakmici, Maciej Žuravski je već u trećoj minuti svladao Albanskog vratara. I on se požalio na nedostatak svježine, međutim pohvalio je Rogera Guerreira koji je sa 26 godina odigrao svoju prvu utakmicu za Poljsku. Igrač rođen u Sao Paulu, dobio je prvi 45 minuta da pokaže što zna.

"Jako teško treniramo, nedostaje nam odmora, ali mislim da ćemo do početka Europskog prvenstva dostići optimalnu formu. S Guerreirom sam se dobro slagao, on je jako dobar nogometaš", rekao je Žuravski.

Krzynowek: Trenutno nijedna momčad s Eura ne igra dobro

Jacek Krzynowek je naglasio da se u ovom dijelu priprema ne može ni očekivati bolja igra poljske reprezentacije.

"Nedostaje nam svježine zbog napornih treninga koje smo odradili, međutim to će  doći. Izbornik Beenhakker vodi momčad u pravom smjeru, a trenutno nitko od sudionika Eura ne igra dobro", rekao je igrač Wolfsburga.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više